De betaaltermijnen bij een uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering zijn er verschillende manieren om te betalen. De betaaltermijn kan erg verschillend zijn. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En waar moet je op letten wanneer je een keuze maakt hierin?

Uitvaartverzekering per maand betalen

Je kunt ervoor kiezen om per maand de uitvaartverzekering te betalen. Voor sommige mensen is dit een goede optie, omdat je dan maar een heel laag bedrag hoeft te betalen. Meestal betaal je niet meer dan een paar euro en is het dus eigenlijk nauwelijks merkbaar dat je voor deze verzekering betaalt. Ook is het mogelijk om eventueel de uitvaartverzekering per maand stop te zetten. Al is dit doorgaans niet iets wat mensen doen, maar wanneer je deze optie open wil houden, dan is het dus zeker een mogelijkheid.

Uitvaartverzekering per jaar betalen

De meeste mensen kiezen ervoor om hun uitvaartverzekering per jaar te betalen. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen krijg je hier een kleine korting voor. Deze korting is doorgaans niet heel hoog, maar je betaalt dus uiteindelijk wel minder dan wanneer je per maand zou moeten betalen. Het bedrag dat je jaarlijks moet overmaken is in de meeste gevallen slechts een paar tientjes en dit kun je dus ook gemakkelijk betalen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij een betaling per jaar altijd vooraf betaalt. Je betaalt dus voor het komende jaar en niet na afloop.

Automatische incasso of zelf overboeken

Ook de manier van betalen kun je zelf bepalen. Je kunt het bedrag automatisch van je rekening laten storten of ervoor kiezen om zelf de overboeking te doen. De meeste mensen kiezen voor een automatische incasso, zodat ze verder nergens omkijken naar hebben en zich niet druk hoeven te maken om bijvoorbeeld een betalingsachterstand. Kijk vooral wat jij het makkelijkste vindt en bepaal vervolgens wat voor jou goed werkt.