Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Zou jij graag een uitvaartverzekering willen afsluiten, maar ben je bang dat het teveel kost of wil je weten wat een uitvaartverzekering voor jou gaat kosten? Dan is het handig om een idee te hebben hoe de prijs wordt berekend, zodat je ook weet hoeveel geld je kwijt zult zijn.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering kan erg belangrijk zijn. Je nabestaanden hebben dan namelijk niet te maken met allerlei extra kosten. Wanneer jij komt te overlijden en je hebt geen uitvaartverzekering, dan moeten jouw nabestaanden immers de uitvaart betalen.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Het is niet gemakkelijk om een precies bedrag te geven. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe oud je bent als je de verzekering afsluit en wat voor een dekking je precies wilt hebben. Ook kan de prijs per verzekeraar flink verschillen. Verder kan er worden gekeken naar je gezondheid en je financiƫle status.

Gezondheid

Bij sommige uitvaartverzekeringen moet je een vragenlijst invullen die over je gezondheid gaat. Hierbij wordt er gekeken of je tot een risicogroep behoort. De uitvaartverzekering kan mogelijk de kosten van de dekking omhoog gooien wanneer je tot een risicogroep behoort, of er zelfs voor kiezen om je niet aan te nemen.

BKR toetsing

Als je een negatief BKR hebt, dan kan dit ook naar voren komen als je je aanmeldt bij een uitvaartverzekeraar. Dit kan betekenen dat je premie hoger wordt. Sommige verzekeraars zullen je hierdoor ook weigeren als klant.

De precieze kosten?

De precieze kosten kunnen dus niet worden aangeven. Je zou hierover kunnen informeren bij de verzekeraar. Je zou bijvoorbeeld een offerte kunnen aanvragen, zodat je beter op de hoogte bent van de kosten. Doorgaans zal je niet meer dan een paar tientjes per jaar kwijt zijn.