Kapitaal uitvaartverzekering

Anders dan de natura uitvaartverzekering zal de kapitaal uitvaartverzekering uitkeren in geld. In feite werkt het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering hetzelfde als een natura uitvaartverzekering, want ook hierbij kiest u zelf voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Komt u te overlijden, dan zal dit bedrag echter aan de nabestaanden worden uitgekeerd, zodat zij zelf van dat geld de uitvaart kunnen regelen. Dat is dus eigenlijk een minder praktische manier van een uitvaartverzekering dan wanneer u een natura uitvaartverzekering afsluit. In elk geval vanuit het oogpunt dat er nog van alles moet worden geregeld en dat bij een natura uitvaartverzekering in feite alles al vast staat omdat u een pakket heeft afgesloten.

Uitkering in geld enkel voor uitvaart

Het spreekt voor zich dat wanneer de uitkering van de kapitaal uitvaartverzekering plaatsvindt het geld enkel mag worden gebruikt voor de uitvaart. Het is dus niet de bedoeling dat er ook nog geld aan andere zaken wordt gespendeerd, want het is natuurlijk niet voor niets een uitvaartverzekering.

Vrijheid bij uitvaart

Waar u met een kapitaal uitvaartverzekering natuurlijk voor zorgt is dat nabestaanden zelf de keuze hebben om uw uitvaart te regelen. Zij kiezen precies hoe deze eruit komt te zien en kunnen in feite het geld dus vrij besteden, zolang het maar met de uitvaart te maken heeft. Bij een natura uitvaartverzekering kiest u voor een vast pakket en is er dus minder sprake van vrijheid, maar aan de andere kant wel weer van zekerheid.

Het is dus een kwestie van de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en in eerste instantie te bepalen voor welke soort uitvaartverzekering u wilt kiezen. Vergelijk dus goed en kijk wat u het meest handig vindt.