Kun je je ongeboren kind verzekeren voor een uitvaartverzekering?

We denken er liever niet over na, maar het kan natuurlijk altijd mis gaan tijdens of net na een zwangerschap, waardoor je je kindje kwijtraakt. Om dit te voorkomen is het beter om een uitvaartverzekering te regelen voor je ongeboren kind. Is dit mogelijk en hoe doe je dit?

Waarom verzekeren voor je ongeboren kind?

Waarom zou je een uitvaartverzekering willen voor je ongeboren kind? Dit klinkt ergens wat vreemd, maar er zijn wel verschillende redenen voor te bedenken. Het kan altijd misgaan tijdens een zwangerschap of daarna. Natuurlijk hoop je daar niet op, maar probeer je eens voor te stellen hoe het is als het misgaat en je ook nog eens een hoop extra geld moet betalen. Dit is allemaal erg vervelend. Het is overigens ook nog eens gratis om je kind mee te laten verzekeren op je eigen uitvaartverzekering. Dit kan tot een leeftijd van achttien jaar. Daarna is het niet langer meer gratis.

Je kind verzekeren voor een uitvaart

Om je ongeboren kind te kunnen verzekeren, moet je contact opnemen met de verzekeraar waar jij je uitvaart hebt. Hier zijn vaak aanvullende polissen die je kunt afnemen voor je kind. Let wel op dat dit vaak pas mag vanaf het moment dat je minstens 20 weken zwanger bent, maar dit kan per verzekering verschillen.  Informeer hier dus altijd even goed naar. Het kan ook slim zijn om de voorwaarden goed te lezen voor je uitvaartverzekering. Deze voorwaarden kunnen namelijk per verzekeraar verschillen en voor kinderen of ongeboren kinderen kunnen speciale regelingen gelden die voor jou van belang zijn. Eventueel kun je ook nog vergelijken met andere verzekeringen of deze beter voor je zijn. Let er ook op dat er speciale gevallen zijn waarop de uitvaart niet zal worden uitgekeerd. Als je de voorwaarden eenmaal hebt gelezen, dan kun je de verzekeringsmaatschappij de uitvaartverzekering voor je kind laten activeren.