Monuta uitvaartverzekering

Als je komt te overlijden wil jij je nabestaanden niet met onverwacht hoge kosten achterlaten. Daarom kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten die bij een begrafenis of crematie komen kijken. Voor een uitvaartverzekering kun je terecht bij uitvaartverzekering Monuta. Wat zijn de voor- en nadelen van een Monuta uitvaartverzekering?

De voordelen van een Monuta uitvaartverzekering

Je kunt al sinds 1923 een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta. Daarmee kies je voor een betrouwbare uitvaartverzekeraar. Je hebt de keuze uit een kapitaal- of naturaverzekering. Met een kapitaalverzekering kies je zelf een verzekerd bedrag. Een naturaverzekering is een verzekering die uitkeert in diensten. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van twee. Een belangrijk voordeel van een Monuta uitvaartverzekering is dat de kinderen gratis zijn meeverzekerd tot hun achttiende levensjaar.

De nadelen van een Monuta uitvaartverzekering

Een Monuta uitvaartverzekering kan soms ook wat nadelen met zich meebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend niet terecht bij een klantenservice die je kan adviseren omtrent een Monuta uitvaartverzekering. Andere nadelen van een Monuta uitvaartverzekering: crematiekosten en grafkosten vallen niet onder het dienstenpakket. Deze kosten worden dus apart bij je nabestaanden in rekening gebracht. Wat dat betreft is het wellicht beter om een kapitaalverzekering af te sluiten of de keuze te maken voor een combinatie van een tweetal verzekeringen. De premie van een Monuta uitvaartverzekering kan soms hoog uitvallen, dat kan een reden zijn om je niet hier te verzekeren. Een alternatief is dan bijvoorbeeld de verzekering van Yarden.

Welke uitvaartverzekering van Monuta kies je?

Overweeg je om een Monuta uitvaartverzekering af te sluiten? Verdiep je dan goed in de verschillende mogelijkheden en wat de voor- en nadelen in jouw situatie zijn. Weeg deze tegen elkaar af en maak een keuze die het beste bij jouw situatie past. Er is altijd een passende verzekering te vinden om jouw crematie of begrafenis van te kunnen betalen.