Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is een van de meest afgesloten vormen van de uitvaartverzekering. Zoals de naam al zegt keert deze uitvaartverzekering uit in natura. Dit wil dus zeggen dat er geen geld wordt uitgekeerd, maar dat er wel wordt vergoed voor de diensten en de producten bij de uitvaart.

Natura uitvaartverzekeringen in verschillende vormen

Hoe uw natura uitvaartverzekering er uiteindelijk uit komt te zien bepaalt u zelf. U kunt vaak uit meerdere pakketten kiezen bij een verzekeraar, dus u beslist zelf hoe uitgebreid uw uitvaartverzekering zal worden. Houd er rekening mee dat dit direct van invloed zal zijn op de hoogte van uw premie. Wilt u dus liever niet teveel betalen voor uw uitvaartverzekering, dan zal dit ten koste gaan van de dekking, aangezien deze dan lager zal uitvallen. Dit heeft uiteraard met het verzekerde bedrag te maken.

Aan welke producten en diensten moet u denken?

Zoals gezegd zal een natura uitvaartverzekering de kosten vergoeden voor producten en diensten bij een uitvaartverzekering. U kiest zelf het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn en dit bepaalt dan ook in welke mate de diensten en de producten bij uw uitvaart vergoed zullen worden. Maar waar moet u dan aan denken als we het hebben over diensten en producten bij een uitvaartverzekering? U moet dan onder andere denken aan de rouwkaarten, kist, vervoer, opbaring en natuurlijk ook de hapjes en drankjes op de receptie. Dit soort kosten worden vaak onderschat, maar lopen toch al gauw op. Een natura uitvaartverzekering is er dus voor op deze kosten te dekken.