Rouwboeket en uitvaartverzekering

Een rouwboeket kan heel groot zijn en uit speciale bloemen bestaan. Dit kost ook meteen erg veel geld. In hoeverre wordt dit geld vergoed door de uitvaartverzekeringen? Welke mogelijkheden zijn er allemaal voor het rouwboeket?

Rouwboeket

Een rouwboeket wordt op de kist gelegd en is ter ere van de overleden persoon. Het rouwboeket kan bestaan uit bijvoorbeeld de meest favoriete bloemen van de persoon die overleden is, of het bestaat uit bloemen met een bijzondere betekenis. Een rouwboeket kan een simpel boeket zijn, maar ook bijvoorbeeld worden gemaakt in de vorm van een krans. Tegenwoordig zijn er ook andere figuren mogelijk, zoals harten of vlinders. Ook kan ervoor gekozen worden om een hele kist te bedekken met bloemen.

Wordt dit vergoed door de uitvaartverzekering?

Bij de meeste verzekeraars vallen de bloemen wel onder het pakket. Het is dus altijd wel mogelijk om bloemen te plaatsen bij de kist tijdens de uitvaart. Houd er echter wel rekening mee dat er soms eisen aan kunnen zitten. Een bloemstuk kan soms alleen worden gebruikt als het niet over een bepaald bedrag heen komt. Hierdoor zijn sommige bloemstukken te duur. Ook kan het zijn dat je alleen bij bepaalde bloemisten je bloemstuk mag bestellen. Dit zijn dus wel zaken om rekening mee te houden. De eisen en voorwaarden hiervan staan altijd vermeld in de polisvoorwaarden, dus lees deze altijd goed door.

Verzekering afsluiten

Als jij een uitvaartverzekering wilt afsluiten en de bloemen belangrijk vindt bij je eigen uitvaart, lees dit dan goed na in de voorwaarden, zodat je weet hoe het allemaal zit. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar, zodat je een goede keuze kunt maken in de verzekering die je gaat afsluiten. Kijk vooral bij de voorwaarden goed hoe het zit met het bloemstuk, zodat je precies weet wat aansluit bij jouw wensen.