Uitvaartkosten worden steeds hoger

Een van de zaken waar je rekening mee moet houden, is dat een uitvaart steeds duurder wordt. Dit heeft te maken met de inflatie. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je uitvaart gewoon kunt financieren, ook wanneer deze later duurder wordt?

Uitvaartkosten worden steeds hoger

Het is niet onbekend dat een uitvaart steeds duurder wordt. Dit kan soms wel een verschil zijn van duizend euro of meer per jaar. Dit komt vooral door de inflatie en het feit dat je verschillende diensten en producten nodig hebt om een uitvaart te kunnen regelen. Denk aan een begrafenisondernemer, een locatie, een grafkist, rouwkaarten en bloemen. Alle bedrijven berekenen ieder jaar net iets meer en dit zorgt dus voor een flinke stijging in je uitvaartkosten. Wanneer je geld apart hebt gelegd voor je uitvaart, dan kan het goed mogelijk zijn dat je al snel te weinig hebt.

Wat kun je hier tegen doen?

Je kunt ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vooral een natura uitvaartverzekering kan dan een goede keuze zijn. Hierbij ben je verzekerd voor een aantal diensten en dus niet voor een geldbedrag. Je kunt ook een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Je nabestaanden krijgen dan een geldbedrag na je overlijden van de uitvaartverzekering en dit kan worden gebruikt om de uitvaart te regelen. Hierbij is het belangrijk dat je wel goed in de gaten blijft houden of de verzekering nog wel dekkend genoeg is voor alle kosten van de uitvaart. Wanneer je zelf geld wilt sparen, is het raadzaam dat je eveneens goed in de gaten houdt wat de kosten van een uitvaartverzekering zijn, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan en je weet dan precies of de uitvaart wel betaalt kan worden van het geld dat jij apart hebt gezet.