Afsluiten van een uitvaartverzekering, waar moet je op letten?

Suzanne Peters

Een uitvaartverzekering is handig om te voorkomen dat je nabestaanden een hoop extra kosten hebben. Er zijn veel soorten uitvaartverzekeringen waar je uit kunt kiezen, dus hoe kies je de juiste? Waar moet je precies op letten?

Soort uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Denk aan de natura uitvaartverzekering. Hierbij verzeker je je voor een bepaald pakket, met bijvoorbeeld een doodskist, een uitvaartverzorger en het begraven of cremeren. Je nabestaanden hoeven dan minder zelf te regelen. Je kunt ook kiezen voor een kapitaalverzekering. Dit is een gelbedrag dat je nabestaanden krijgen om te gebruiken voor de uitvaart.

Medische keuring

Sommige verzekeringen hebben de eis dat je een medische keuring moet ondergaan voordat je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Soms is dit echt een keuring, soms een vragenlijst vol punten die je moet invullen. Het is mogelijk dat een verzekeraar je afwijst als je niet gezond bent. Heb jij medische klachten? Dan kan het voor jou misschien beter zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten zonder medische keuring.

Voorwaarden lezen

Zorg dat je van tevoren altijd de voorwaarden goed leest van de verzekeringen. Kijk wat voor jou belangrijk is en lees wat hierover wordt geschreven. Bekijk ook speciale gevallen. Wat gebeurt er als je vrij snel na het afsluiten van de uitvaartverzekering komt te overlijden? Wordt je uitvaart dan nog wel vergoed? Er zijn meerdere zaken die belangrijk kunnen zijn. Lees daarom de voorwaarden goed door, zodat je een uitvaartverzekering kunt kiezen waar je een goed gevoel bij hebt.

Kosten uitvaartverzekering

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je niet te veel betaalt voor je uitvaartverzekeringen. Kijk daarom ook wat het kost. Bekijk ook of je per maand of per jaar kunt betalen. Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar.

De verzekering afsluiten

Heb je alles met elkaar vergeleken? Dan kun je de verzekering afsluiten. Dit kan meestal wel online op de website van de verzekeraar.