Bijverzekeren uitvaart

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Milou Ros
Leestijd: 2 Minuten

Door de jaren heen kunnen de wensen voor uw uitvaart veranderen. Het kan zijn dat uw wensen onvoldoende worden gedekt door uw huidige uitvaartverzekering. U bent dan onderverzekerd. U kan er dan voor kiezen u extra te verzekeren. Hoe kan u een uitvaartverzekering bijverzekeren?

Extra producten en diensten verzekeren

Heeft u een naturaverzekering afgesloten? Dan bent u verzekerd voor de producten en diensten voor uw uitvaart die in de polis zijn opgenomen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u op een later moment de wens heeft om extra producten of diensten te verzekeren. U kan zich dan bijverzekeren binnen de naturaverzekering door een extra product of dienst in de polis op te nemen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Verhogen van het kapitaal

bijverzekeren

Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten, ontvangen uw nabestaanden een geldbedrag voor uw uitvaart. Het kan voorkomen dat dit bedrag niet meer voldoende is om aan uw wensen te kunnen voldoen. U kan er dan voor kiezen om het kapitaalbedrag te verhogen. Dit is een vorm van bijverzekeren. Uw uitvaartverzekeraar kan u meer informatie geven over de specifieke mogelijkheden voor uw verzekering.

Extra verzekering afsluiten

U kan er ook voor kiezen een extra verzekering af te sluiten. Als u twee uitvaartverzekeringen afsluit, kan u voor een hogere of betere dekking zorgen. Het is ook mogelijk om een extra verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld schade aan uw grafsteen. Dit is een grafsteenverzekering. Deze verzekering zit niet bij een uitvaartverzekering inbegrepen en u kan zich hier ook niet voor bijverzekeren binnen uw huidige verzekering. Doordat u zich hiermee wel extra verzekert, wordt het afsluiten van een extra verzekering vaak wel gezien als bijverzekeren.

Hogere dekking, hogere premie

Voor een uitvaartverzekering betaalt u een premie. De hoogte van de premie hangt onder meer af van de dekking. Als u zich bijverzekert, wordt de dekking van de verzekering uitgebreid. U zal daardoor een hogere premie moeten gaan betalen.