De voorwaarden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Suzanne Peters

Wanneer je een nieuwe uitvaartverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk dat je de voorwaarden goed leest. Dit is belangrijk, omdat er punten in kunnen staan die je misschien niet weet en die wel bepalend zijn voor het uitkeren van het verzekeringsgeld als je komt te overlijden. Waar moet je op letten?

Een uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten heeft meerdere voordelen. Zo ben je ervan verzekerd dat je nabestaanden geen bergen extra kosten hebben. Ze kunnen de uitvaart regelen zonder al te veel toestanden en dit is natuurlijk erg prettig. Dit geeft jezelf een heel goed gevoel. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden hulp krijgen bij het regelen van de uitvaart. Ook een prettig idee natuurlijk. De periode van rouw is al vervelend genoeg en je wilt niet dat je nabestaanden nog meer problemen hebben.

Lees de voorwaarden

Het is belangrijk dat je de voorwaarden van de uitvaartverzekering altijd heel goed leest. Hier kunnen namelijk punten in staan waar je je misschien niet bewust van bent. Bijvoorbeeld dat de uitvaart niet wordt verzekerd wanneer er sprake is van euthanasie of zelfdoding. Ook kan er in de voorwaarden staan dat de kosten voor eigen rekening zijn wanneer je binnen zes maanden of twee jaar komt te overlijden na het afsluiten van de rekening. En dan zijn er nog meer zaken waar je op moet letten. Hoe zit het met de kosten van de uitvaartverzorger? De bloemen? De locatie? Is er verschil tussen een begrafenis of een crematie?

Kijk en vergelijk

Lees meerdere voorwaarden van uitvaartverzekeringen grondig door. Zo kun je een beter beeld krijgen van de verschillen en is het gemakkelijker om een uitvaartverzekering uit te kiezen die bij je past. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is en wat jij graag bij jouw uitvaart wil. Dan kun je namelijk gemakkelijker een geschikte keuze maken.