Dure uitvaarten van beroemdheden

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Wanneer er een beroemdheid komt te overlijden, is de uitvaart vaak bijzonder en zeer duur. Wat zijn dure uitvaarten geweest van beroemdheden geweest?

Dure uitvaarten

Een uitvaart kan sowieso al erg duur zijn. Mensen hebben vaak niet door hoe duur bijvoorbeeld een grafkist of een uitvaartondernemer is. Ook voor vervoer en speciale wensen kan extra geld worden gevraagd. Bij beroemdheden wordt vaak een extra grote en speciale uitvaart geregeld. Wat waren enkele voorbeelden hiervan?

Michael Jackson

In 2009 werd zanger Michael Jackson begraven. Michael Jackson werd ook wel de King of Pop genoemd en werd al bekend op zeer jonge leeftijd met de Jackson Five. De hele wereld bekeek de uitvaartdienst op televisie. Er waren megasterren aanwezig, en alles was tot in de puntjes geregeld. De begrafenis kostte ongeveer een miljoen euro.

Winston Churchill

Winston Churchill was een belangrijke premier in de periode dat Hitler heerste. Toen hij kwam te overleden werd er ontzettend veel geld in zijn begrafenis gestopt. De staat heeft dit betaald. Als we het omrekenen naar de waarde van geld tegenwoordig, dan komt het neer op een bedrag van ruim vier miljoen euro.

Princes Diana

Princes Diana was een zeer geliefde prinses in het Verenigd Koninkrijk. Ze kwam te overlijden door een ongeluk in een tunnel en de hele wereld was in schok. De uitvaart van Princes Diana kostte ruim 11 miljoen euro. De uitvaart werd op televisie uitgezonden en er waren veel grote sterren bij aanwezig, zoals Elton John.

Paus Johannus Paulus II

Paus Johannus Paulus II is de langszittende Paus van de geschiedenis en voor veel mensen is dit wel echt dé Paus. Hij overleed in 2005 en de hele wereld was ontroerd. De uitvaart werd groots aangepakt, met veel pracht en praal. Er werd bijna 12 miljoen euro neergelegd voor zijn uitvaart.

Queen Mother

De moeder van de huidige koningin van Engeland was een belangrijke vrouw. Toen ze in 2002 overleed werd haar uitvaart dan ook zeer groots aangepakt. De uitvaart kostte in totaal ruim 12 miljoen euro. Er kwamen beroemdheden en koninklijke families vanuit de hele wereld om aanwezig te zijn bij dit grote verlies.

John F. Kennedy

John F. Kennedy is een memorabele president van Amerika. Hij werd neergeschoten en de hele wereld was totaal gechoqueerd toen dit gebeurde. Omdat hij zo’n belangrijke en grote man was, was de uitvaart eveneens heel groot.

Kim Long-Ji

De meningen over Kim Long-Ji zijn verschillend, maar ondanks dat niet iedereen fan van hem was, was zijn uitvaart wel zeer groot. Er werd een speciale kist vanuit Rusland besteld en vervoerd naar Korea. Daarnaast moet zijn graf flink onderhouden worden en dat kost al 2,5 miljoen euro per jaar. Voor de uitvaart zelf werd ruim 40 miljoen euro neergelegd.

Ronald Reagan

Net als John F. Kennedy was Reagan een zeer belangrijke president van Amerika. Hij heeft veel voor het land betekend. De uitvaart werd dus uiteraard zeer groots aangepakt. Maar dat is niet de enige reden waarom de uitvaart ruim 400 miljoen dollar kostte. De dag dat hij kwam te overlijden werd namelijk geregistreerd als nationale dag van de rouw in Amerika en deze registratie kostte erg veel geld.

Alexander de Grote

Hoe duur de uitvaart van Alexander de Grote was, weten we niet precies. De uitvaart was echter wel zeer groots. Alexander werd in een gouden kist gestopt en met paard en wagen gingen ze het hele land af, zodat iedereen kon rouwen om zijn verlies. Vermoedelijk heeft de uitvaart ruim 600 miljoen dollar gekost.