Uitvaartverzekering en emigreren

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Als u gaat emigreren en u begint een nieuw leven in een ander land, wat gebeurt er dan met de uitvaartverzekering die u heeft afgesloten? En wat gebeurt er als u komt te overlijden? Heeft u dan wel wat aan uw uitvaartverzekering die u jaren geleden hebt afgesloten in Nederland? Dit bespreken we in onderstaande artikel.

Wat gebeurt er met uw uitvaartverzekering bij emigratie?

Er zijn allerlei redenen om te emigreren. Misschien heeft u de liefde van uw leven gevonden in het buitenland of misschien wilt u uw oude dag doorbrengen in een ander land. Ook is het mogelijk dat u een baan hebt gevonden in het buitenland. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft, denkt u misschien dat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer u komt te overlijden. Het is immers een manier om te voorkomen dat uw nabestaanden met extra kosten te maken hebben. Maar kan de uitvaartverzekering wel worden gebruikt als u bent geëmigreerd?

emigreren en uitvaartverzekering

Is er een werelddekking?

Om te bepalen of uw voordelige uitvaartverzekering kan worden gebruikt nadat u naar een ander land bent verhuisd, kunt u kijken of er een werelddekking beschikbaar is. Dit kunt u allemaal teruglezen in de polisvoorwaarden. Met een werelddekking is uw uitvaartverzekering ook geldig in het buitenland. Controleer ook meteen of het wel geldig is in het land waar u naar emigreert. Sommige uitvaartverzekeringen hebben een lijst met landen die ze niet dekken. Bijvoorbeeld omdat het risico op overlijden daar veel groter is.

Afkopen of een andere verzekering nemen

Heeft uw uitvaartverzekering geen werelddekking? Dan zou u ook kunnen overwegen om een andere uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt dan uw huidige verzekering afkopen. Dit kost wel wat geld, maar u kunt het tegoed dat u daar heeft opgebouwd dan gemakkelijk verhuizen naar een andere verzekering. Lees ook in dit geval de voorwaarden wel altijd goed door, zodat u weet hoe u een verzekering kunt afkopen en wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken is een goed idee als u op zoek bent naar een manier om uw financiële toekomst te beschermen. Er zijn veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Door ze te vergelijken, kunt u de verzekering vinden die bij u past en die u het meeste oplevert.

Waarop letten?

  • Soort uitvaartverzekering
  • Verzekeringsmaatschappij
  • Dekking
  • Kosten
  • Betalingen
  • Service