En bloc clausule

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: admin
Leestijd: < 1 Minuten

Bij een uitvaartverzekering krijgt u vaak te maken met een en bloc clausule. Daardoor hebben zij het recht om wijzigingen door te voeren. Wat houdt dit precies in? Waar moet u rekening mee houden in het geval er een en bloc clausule is?

Wat is een en bloc clausule?

en bloc clausule

Een en bloc clausule is een clausule die verzekeraars het recht geeft wijzigingen in de verzekering door te voeren, bijvoorbeeld in de polisvoorwaarden. Dit kan nadelig zijn in het geval de verzekeraar wijzigingen doorvoert die in uw nadeel zijn, zoals een lagere dekking of een hogere premie. Aan de andere kant geeft deze clausule hen de mogelijkheid om dezelfde voorwaarden voor iedereen te laten gelden. Dit kan voorkomen als nieuwe klanten gunstigere voorwaarden krijgen dan oude klanten. Wijzigingen geld namelijk voor iedereen.

Wat kan u zelf doen?

In het geval er wijzigingen worden doorgevoerd die in uw nadeel zijn, kan u vaak niet veel doen. Tegen de verzekeraars kan u weinig beginnen, maar contact opnemen is altijd een mogelijkheid. Daarnaast heeft u het recht om de verzekering per direct op te zeggen. Normaal gesproken heeft u bij een opzegging te maken met een opzegtermijn, maar wanneer u er flink op achteruitgaat, is dit niet het geval. Wijzigingen die erg nadelig zijn voor klanten, zullen dus niet snel worden doorgevoerd, omdat dit klanten kan kosten.