En bloc clausule

admin

Wie een uitvaartverzekering afsluit krijgt in de meeste gevallen te maken met de en bloc clausule. Dit is een clausule die de meeste verzekeraars hanteren. Doordat verzekeraars deze clausule hanteren hebben zij het recht om eventueel wijzigingen te maken in bijvoorbeeld de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering. Dit klinkt misschien direct heel nadelig, want immers betekent dit dat er wijzigingen kunnen worden gemaakt die uiteindelijk in uw nadeel uit kunnen pakken, maar al met al zal dit waarschijnlijk nogal mee gaan vallen. U kunt namelijk zometeen lezen dat wanneer dit gebeurt en uw verzekering er hierdoor erg nadelig voor u komt uit te zien u daar ook actie op kunt en ook mag ondernemen.

Waarom deze clausule en voor wie is deze?

Doordat een verzekeraar de en bloc clausule in de uitvaartverzekering inbouwt kunnen ze er altijd voor zorgen dat de uitvaartverzekering en de polisvoorwaarden voor iedereen gelijk blijven. Het maakt daarbij dus niet uit of u de verzekering al 10 jaar heeft, want als er een wijziging plaatsvindt zal de verzekering er dus voor u hetzelfde uit zien als voor iemand die de uitvaartverzekering net pas komt afsluiten. Wijzigingen zullen dus voor iedereen gelden.

Wat kunt u zelf doen?

Moet u dit dan allemaal laten gebeuren als een verzekeraar inderdaad besluit een bepaalde wijziging door te voeren of is er iets wat u zelf kunt doen? Tegen wijzigingen die verzekeraars doorvoeren kunt u weinig beginnen. Als u qua voorwaarden echter flink achteruit gaat met uw verzekering heeft u echter wel de mogelijkheid om uw uitvaartverzekering per direct op te zeggen. Normaal gezien heeft u dan nog te maken met een opzeggingstermijn, maar in dit geval is dat niet zo. U snapt dus dat verzekeraars nooit zomaar wijzigingen in de polisvoorwaarden in uw nadeel zullen maken, want dat zal uiteindelijk alleen maar klanten kosten.