Goedkope uitvaartverzekering

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Mabelle Abraham
Leestijd: 6 Minuten


Wilt u niet teveel geld betalen aan uw verzekeringen en bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Wij hebben de goedkoopste uitvaartverzekeraars voor u geselecteerd. Vergelijk de tarieven en dekking en sluit de goedkoopste uitvaartverzekering af.

logo van Monuta

Monuta begrafenisverzekering

 • Complete verzorging uitvaart
 • Kinderen gratis meeverzekerd
 • Altijd aan te passen aan uw wensen

7,10 €

27 jaar €9.500,00 verzekerd

logo van Dela

DELA begrafenisverzekering

 • Tot 25 jaar een lagere premie voor kinderen
 • Uitgebreide nabestaandenzorg
 • 85 jaar ervaring in uitvaartverzorging als coöperatie met 3 miljoen leden

8,99 

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Laatst bijgewerkt: 11 maart 2024. Bekijk alle aanbieders.

Goedkope verzekering afsluiten

Als u een goedkope uitvaartverzekering afsluit, moet u ervoor zorgen dat uw verzekering de juiste dekking heeft. Kijk goed naar de voorwaarden en het uitgebreide pakket om er zeker van te zijn dat u de juiste verzekering heeft. Als u uw verzekering niet goed beoordeelt, kunt u eindigen met een verzekering die niet de juiste dekking biedt.

Geld besparen op de kosten van uw uitvaartverzekering is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden geen financiële lasten hoeven te dragen. Met een goedkope uitvaartverzekering kunt u zelfs in het geval van een plotseling overlijden, voorbereid zijn. Als u de juiste verzekering heeft, kunt u er zeker van zijn dat uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart niet hoeven te dragen.

De premie is afhankelijk van enkele specifieke factoren die niet voor iedereen hetzelfde zijn. Denk hierbij aan:

 • Uw leeftijd
 • De looptijd
 • Het verzekerd bedrag
 • De voorwaarden
 • Soort verzekering

Hoe sluit u een goedkope verzekering af?

Er zijn verschillende manieren om een goedkope uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt bijvoorbeeld een verzekering afsluiten waarbij u een maandelijkse premie betaalt. Dit is een goede optie als u een beperkt budget heeft, omdat de kosten hiermee over een langere periode worden verdeeld. U kunt ook een verzekering afsluiten met een eenmalig bedrag, waarmee u een lumpsum verzekering krijgt. Dit is een goede optie als u een grotere som geld beschikbaar heeft, omdat de kosten in één keer worden betaald.

Stap 1: Kies een verzekeraar en een polis die aan uw wensen voldoet.

Stap 2: Vul uw geboortedatum in

Stap 3: Kies het verzekerd bedrag en de dekking

Stap 4: Vergelijk de verzekeraars met elkaar

Stap 5: Kies een verzekeraar en sluit de goedkoopste uitvaartverzekering af

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering van 2024?

De goedkoopste uitvaartverzekering van 2024 is afhankelijk van uw leeftijd, gezondheidstoestand, locatie en andere factoren. Uw beste optie is om verschillende opties te vergelijken om de goedkoopste uitvaartverzekering van 2024 te vinden. Wij helpen u op weg door de voordeligste uitvaartverzekeringen op een rij te zetten per doelgroep.

Goedkoopste voor jongeren

Uitvaartverzekeringen voor jongeren zijn doorgaans goedkoper dan voor ouderen. De kans dat zij overlijden is immers lager. De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde; hoe jonger iemand is, hoe lager de premie. Wij hebben een berekening gemaakt voor de drie grootste verzekeraars op dit gebied.

Leeftijd verzekerdeVerzekeraarVerzekerd bedragPremie per maand
20 jaarDELA€9.500€7,66
20 jaarMonuta€9.500€5,86
20 jaara.s.r.€9.500€8,77

*Premie betaling tot overlijden of indien niet mogelijk tot 85 jaar.
Deze berekening is gemaakt op 08-01-2024.

Goedkoopste voor volwassenen

Volwassenen zullen een hogere premie moeten betalen voor hun uitvaartverzekering. Toch is Monuta de meest betaalbare verzekeraar voor deze doelgroep.

Leeftijd verzekerdeVerzekeraarVerzekerd bedragPremie per maand
40 jaarDELA€9.500€11,52
40 jaarMonuta€9.500€12,93
40 jaara.s.r.€9.500€15,72

*Premie betaling tot overlijden of indien niet mogelijk tot 85 jaar.
Deze berekening is gemaakt op 08-01-2024.

Goedkoopste voor ouderen

Ouderen zien meestal een flinke stijging in de premie voor een uitvaartverzekering. Om hierop te besparen, is het verstandig om uitvaartverzekeringen te vergelijken. In dit voorbeeld is er bijvoorbeeld een verschil van bijna 13 euro per maand. Monuta biedt voor deze groep vaak de meest voordelige uitvaartverzekering.

Leeftijd verzekerdeVerzekeraarVerzekerd bedragPremie per maand
65 jaarDELA€9.500€34,57
65 jaarMonuta€9.500€32,52
65 jaara.s.r.€9.500€45,31

*Premie betaling tot overlijden of indien niet mogelijk tot 85 jaar.
Deze berekening is gemaakt op 08-01-2024.

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Om te weten te komen welke verzekeraar de meest goedkope uitvaartverzekering heeft, moet u natuurlijk weten hoe hoog de verschillende premies zijn voor de verzekering die u wenst. De premie komt onder meer tot stand door de vorm waarin u uw uitvaartverzekering gaat gieten, maar ook op basis van uw leeftijd. U ontkomt er dan ook niet aan om de premies te gaan vergelijken, want dat zorgt ervoor dat u de goedkope verzekeraars van uitvaartverzekeringen leert kennen. Niet alleen zullen er verzekeraars af gaan vallen in de vergelijking die niet in een goedkope uitvaartverzekering kunnen voorzien, maar daarnaast zullen er ook gewoon verzekeraars zijn die niet de dekking aanbieden die u naar eigen inzicht nodig heeft.

In onderstaande tabel worden een aantal goedkope uitvaartverzekeringen weergegeven:

VerzekeraarDekkingPremie p/m
Monuta€9.500€7,10
DELA€9.500€8,99
a.s.r.€9.500€10,58
Twenthe€9.500€12,11

*De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 27 jaar

Heeft u een goedkope uitvaartverzekering gevonden, zorg er dan dus ook voor dat de dekking volstaat, een uitvaartverzekering zal immers alleen dan van toegevoegde waarde kunnen zijn. Het zal eenvoudiger zijn om een zeer lage premie te gaan vinden op het moment dat u nog jong bent, want de premie voor de uitvaartverzekering zal namelijk toenemen op het moment dat u ouder wordt. Bent u al wat ouder op het moment van het afsluiten van een uitvaartverzekering, dan heeft u al direct met een wat hogere premie te maken, ook bij een goedkope uitvaartverzekering. Dat neemt echter niet weg dat vergelijken nog wel altijd rendeert en een relatief goedkope uitvaartverzekering kan gaan opleveren.

Soorten verzekeringen

Er zijn een aantal verschillende soorten uitvaartverzekeringen, waaronder kapitaalverzekeringen, naturaverzekeringen en combinatieverzekeringen.

natura uitvaartverzekering en natura sommenverzekering

Natura

Bij een natura verzekering wordt er een vast bedrag verzekerd, dat wordt besteed aan de uitvaart in de vorm van goederen en diensten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van catering, bloemen, kleding en rouwauto’s.

kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal

Kapitaalverzekeringen zijn de meest voorkomende vorm van uitvaartverzekeringen. Bij deze verzekering wordt een vast bedrag verzekerd, waarmee de nabestaanden de kosten van de uitvaart kunnen bekostigen.

combinatie verzekering

Combinatie

Een combinatieverzekering is een verzekering die een combinatie biedt van de voordelen van een kapitaal- en naturaverzekering. Bij deze verzekering wordt er een vast bedrag verzekerd, waarvan een deel voor de kosten van de uitvaart en een deel voor goederen en diensten.

Een dure of goedkope premie?


De keuze is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw persoonlijke financiële situatie, uw leeftijd en uw verwachte financiële behoeften bij het overlijden. Een voordelige uitvaartverzekering kan een slimme keuze zijn als u krap bij kas zit of als u een kleiner budget heeft. Maar als u meer geld heeft om te investeren, kan het verstandig zijn om een duurdere verzekering te kopen, omdat deze meer voordelen biedt.

Een duurdere uitvaartverzekering biedt meestal meer voordelen, waaronder een hogere uitkering, meer flexibiliteit en meer opties voor de dekking. Bijvoorbeeld, sommige verzekeringen bieden de mogelijkheid om de uitkering aan te passen aan de veranderende behoeften van de gedekte persoon. Dit maakt het mogelijk om het bedrag van de verzekering aan te passen als je financiële situatie verandert. Ook bieden sommige verzekeringen extra voordelen, zoals extra dekking voor bepaalde ziekten of aandoeningen. In onderstaande tabel worden de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet.

Dure uitvaartverzekering Voordelige uitvaartverzekering
Hoge maandelijkse kostenLage maandelijkse kosten
Hogere uitkeringLagere uitkering
Meer flexibiliteitMinder flexibel
Meer opties voor de dekkingMinder opties voor de dekking

Veelgestelde vragen

Kan ik de premie in één keer afbetalen?

Bij veel verzekeraars kunt u ook uw premie in één keer afbetalen. Dit houdt dus in dat u nu al de gehele premie betaalt voor uw uitvaartverzekering, zodat u daar meteen vanaf bent. Dit zal uiteraard resulteren in een leuke korting, waardoor u dus ook een goedkope uitvaartverzekering heeft. In elk geval zal deze dan goedkoper zijn dan wanneer u gewoon premie per maand betaalt.

Waar moet ik rekening mee houden bij een goedkope uitvaartverzekering?

Houd rekening met vergoeding bij goedkope uitvaartverzekering. Als u een goedkope uitvaartverzekering afsluit moet u er natuurlijk wel rekening mee houden dat het bedrag dat u gaat verzekeren bij uw uitvaartverzekering hoog genoeg is om de kosten te dekken die voor uw uitvaart gemaakt moeten worden. U kunt dus nu wel proberen de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten, maar dit moet dus niet ten koste gaan van de vergoeding die zal plaatsvinden. Als uw uitvaart uiteindelijk namelijk duurder uitpakt dan u heeft verzekerd zadelt u de achterblijvers met de overige kosten op. Probeer dus wel een goede balans te vinden tussen zowel een voordelige premie als ook een juiste vergoeding voor de uitvaart. 
 

Is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Ja, omdat het uw toekomstige nabestaanden helpt om de kosten van een uitvaart te dragen. U weet immers nooit wat er in de toekomst gebeurt, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op het onverwachte. Een uitvaartverzekering kan u helpen om uw dierbaren te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Websites van Verzekeraars
 • AFM