Hoe kun je overstappen van uitvaartverzekering?

Suzanne Peters

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je wilt overstappen voor je uitvaartverzekering. Misschien ben je niet tevreden met je huidige verzekeraar of misschien heb je een goedkopere uitvaartverzekering gevonden. Hoe kun je overstappen van uitvaartverzekering? Waar moet je op letten?

Waarom overstappen?

Overstappen van de ene naar de andere uitvaartverzekering wordt meestal gedaan om kosten te besparen. Het is ook mogelijk dat je klachten hebt over je huidige verzekeraar en je daarom liever naar een ander wil. Of misschien wil je wel dezelfde verzekeraar als bijvoorbeeld een familielid of je partner.

Overstappen van uitvaartverzekeraar

Het is op zich redelijk makkelijk om over te stappen van de ene uitvaartverzekering naar de andere, maar toch zijn er zaken waar je op moet letten. Wanneer je wilt overstappen, is het d bedoeling dat je de oude verzekering afkoopt. Het bedrag dat je dan krijgt, moet je naar je nieuwe verzekeraar laten overmaken.

Houd rekening met extra kosten

Houd er rekening mee dat er extra kosten aan verbonden zitten. Het afkopen van een uitvaartverzekering kan je dus best nog wat geld kosten. Dit kunnen soms erg hoge kosten zijn en veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Zorg dat je dus goed op de hoogte bent van deze kosten.

Financieel adviseur

Je kunt  de uitvaartverzekering natuurlijk ook laten overzetten door een financieel adviseur. Let er wel op dat het van tevoren helemaal duidelijk is wat deze persoon voor je doet. Vraag ook altijd of het extra geld gaat kosten. Soms is een financieel adviseur hier alles behalve duidelijk in en in dat geval kun je behoorlijk schrikken van de rekening die je ontvangt. Vraag bijvoorbeeld ook hoeveel je maandelijks moet betalen en of het hele bedrag van je huidige verzekeraar naar de nieuwe kan worden overgemaakt. Zo weet je zeker of je wel kosten zal besparen met de nieuwe uitvaartverzekering.