Hoe lang betaalt u premie voor uw uitvaartverzekering?

admin

De meeste verzekeraars zullen u de keuze geven hoe lang u wilt gaan betalen voor uw uitvaartverzekering. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om levenslang uw premie te betalen, maar ook kan het zo zijn dat u bijvoorbeeld kiest voor een periode van 20 of 30 jaar waarover u premie wilt betalen. Elke verzekeraar gaat hier anders mee om en het is dan ook per verzekeraar weer anders geregeld en de opties verschillen dus ook per verzekeraar. Uiteraard is de keuze die u maakt ook van invloed op uw premie.

Wanneer betaalt u uw premie?

De meeste mensen kiezen ervoor om hun premie voor de uitvaartverzekering per maand te betalen. Wat u echter zult zien bij uitvaartverzekeringen vergelijken is dat verzekeraars u ook de optie geven om deze premie jaarlijks te betalen. Dit houdt dus in dat u eens per jaar premie betaalt en dat dit dus wel in 1 keer een groot bedrag is. Toch kan het wel rendabel zijn om dit te doen, want u kunt hiermee namelijk korting krijgen op uw uitvaartverzekering door in 1 keer de totale premie voor een jaar te voldoen. Als u het geld heeft kan dit dus financieel voordeel opleveren.

Premie betalen, wat is voor u het meest gunstig?

Zoals gezegd kan per jaar uw premie betalen financieel voordeel opleveren dankzij een eventuele premie korting. U kunt er echter ook gewoon voor kiezen de premie per maand te betalen. Ondanks dat u misschien wel het geld heeft om in 1 keer de jaarlijkse premie te voldoen bewaart u dit geld misschien liever als een soort buffer om eventuele financiële tegenslagen te kunnen opvangen. Dat kan natuurlijk ook een goede gedachte zijn en dan kunt u er dus ook gewoon voor kiezen de premie elke maand te voldoen in plaats van de jaarlijkse premie ineens te voldoen.