Hoe zit het met je uitvaartverzekering als je gaat emigreren?

Suzanne Peters

Als je gaat emigreren, dan zoek je een nieuw leven in een ander land. Maar hoe zit het wanneer je komt te overlijden? Heb je dan wel wat aan je uitvaartverzekering die je jaren geleden hebt afgesloten in Nederland? Of kun je fluiten naar je geld?

Emigreren en uitvaartverzekering

Er zijn allerlei redenen om te emigreren. Misschien heb je de liefde van je leven gevonden in het buitenland of misschien wil je je oude dag doorbrengen in een ander land. Ook is het mogelijk dat je een baan hebt gevonden in het buitenland. Wanneer je een uitvaartverzekering hebt, denk je misschien dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je komt te overlijden. Het is immers een manier om te voorkomen dat je nabestaanden met extra kosten te maken hebben. Maar kan de uitvaartverzekering wel worden gebruikt als je bent geëmigreerd?

Is er een werelddekking?

Om te bepalen of je voordelige uitvaartverzekering kan worden gebruikt nadat je naar een ander land bent verhuisd, kun je kijken of er een werelddekking beschikbaar is. Dit kun je allemaal teruglezen in de polisvoorwaarden. Met een werelddekking is je uitvaartverzekering ook geldig in het buitenland. Controleer ook meteen of het wel geldig is in het land waar je emigreert. Sommige uitvaartverzekeringen hebben een lijst met landen die ze niet dekken. Bijvoorbeeld omdat het risico op overlijden daar veel groter is.

Een andere verzekering nemen

Heeft je uitvaartverzekering geen werelddekking? Dan zou je ook kunnen overwegen om een andere uitvaartverzekering af te sluiten. Je kunt dan je huidige verzekering afkopen. Dit kost wel wat geld, maar je kunt het tegoed dat je daar hebt opgebouwd dan gemakkelijk verhuizen naar een andere verzekering. Lees ook in dit geval de voorwaarden wel altijd goed door, zodat je weet hoe je een verzekering kunt afkopen en wat de voorwaarden hiervoor zijn.