Hoe zit het met wanbetalers bij een uitvaartverzekering?

Suzanne Peters

Wanbetalers zijn mensen die hun rekeningen niet betalen. Wanneer je als wanbetaler bij een uitvaartverzekering zit, dan kan dit voor problemen zorgen. Je kunt zelfs je verzekering kwijtraken. Hoe zit het met wanbetalers?

Als wanbetaler bij een uitvaartverzekering

Je wordt doorgaans gezien als een wanbetaler als je meerdere keren niet betaalt. Dit houdt in dat er een betalingsachterstand is en dat er ook niet wordt gereageerd op de verzoeken om te betalen. Je bent dus niet meteen een wanbetaler wanneer je een keertje niet op tijd betaalt, maar je moet betalingsverzoeken dus wel meermaals hebben genegeerd.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Wanneer je je rekeningen niet betaald, is de kans aanwezig dat je niet langer meer verzekerd bent. Je krijgt dan ook niet het geld terug dat je eerder al in je verzekering hebt gestopt. Dit betekent dat bij het overlijden je uitvaart niet wordt verzekerd. Je nabestaanden moeten dan alle kosten op zich draaien en het geld dat je dus reeds hebt betaald zal je niet meer terugzien in je uitvaart. Als je een wanbetaler bent en een nieuwe verzekeraar probeert te krijgen, dan is de kans aanwezig dat ze je niet accepteren en dat je dus helemaal geen verzekering krijgt.

Hoe kun je dit oplossen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar wanneer je moeite hebt met het betalen van je rekeningen, dan kun je hier beter over communiceren met je verzekeraar. Vaak zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Denk aan betalingsregelingen. Eventueel kan een financieel adviseur je hierbij helpen. Wanneer het niet lukt een uitvaartverzekering te vinden, dan kun je ook overwegen om een speciale rekening te openen die bedoeld is voor de uitvaart. Zorg dat je nabestaanden ook weten dat het geld op deze rekening voor de uitvaart is en zet er telkens een vast bedrag op. Een financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.