Uitvaartverzekering kind

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Mabelle Abraham
Leestijd: 5 Minuten

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is een (ongeboren) baby gratis en automatisch meeverzekerd. Kinderen blijven vaak gratis meeverzekerd. Hiervoor dient het kind wel bijgeschreven staan op de polis van één van de ouders. Wij hebben de uitvaartverzekeraars voor u geselecteerd. Vergelijk de tarieven en dekking en sluit de uitvaartverzekering af voor uw (ongeboren) kind.

logo van Monuta

Monuta begrafenisverzekering

 • Complete verzorging uitvaart
 • Kinderen gratis meeverzekerd
 • Altijd aan te passen aan uw wensen

7,10 €

27 jaar €9.500,00 verzekerd

logo van Dela

DELA begrafenisverzekering

 • Tot 25 jaar een lagere premie voor kinderen
 • Uitgebreide nabestaandenzorg
 • 85 jaar ervaring in uitvaartverzorging als coöperatie met 3 miljoen leden

8,99 

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Laatst bijgewerkt: 11 maart 2024. Bekijk alle aanbieders.

Kind meeverzekeren

Wanneer uw een kinderwens heeft of misschien al in verwachting bent, is het belangrijk om ook na te denken over de uitvaartverzekering. Bij de komst van een kind is dit natuurlijk niet iets waar we graag bij stil willen staan, maar het is wel belangrijk om rekening mee te houden. De kosten van een uitvaart kunnen immers erg hoog zijn. Wanneer u uw kind wilt verzekeren bij een uitvaartverzekering, dan is het vaak mogelijk om ze gratis mee te verzekeren.

uitvaartverzekering voor ongeboren kinderen

Tijdens de zwangerschap

Het is belangrijk om uw verzekeraar op de hoogte te stellen wanneer u zwanger bent. Zo kunnen zij het ongeboren kind meeverzekeren. Dit gebeurt meestal als de zwangerschap de 20 weken heeft bereikt en loopt tot 30-60 dagen na de geboorte. Vaak is de dekking van het kind niet vergelijkbaar met die van uzelf en wordt er een percentage of een vast bedrag uitgekeerd.

babys zijn bij de geboorte meeverzekerd bij verschillende aanbieders

Na de geboorte

Na de eerste periode (van bijvoorbeeld 30 dagen, 60 dagen, 6 maanden of een jaar) is de dekking voor uw kind meestal verhoogd en gelijk aan uw eigen dekking. Let daarom op: om in aanmerking te komen voor een eventuele uitkering, moet het kind in veel gevallen worden toegevoegd aan de polis van één van de ouders. Het is slim om dit zo snel mogelijk te doen.

Om ervoor te zorgen dat uw kind ook gedekt wordt door uw uitvaartverzekering, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw verzekeraar. Bij veel maatschappijen loopt de gratis dekking voor een uitvaart door tot het 18e of 21e levensjaar. Kijk daarom goed naar de voorwaarden. Als u uw kind wilt laten meeverzekeren, kunt u schriftelijk of telefonisch contact opnemen met uw verzekeraar. Zij helpen u graag met het bijschrijven van uw zoon of dochter.

premie berekend voor uitvaartverzekering voor je kind

Tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Bij veel uitvaartverzekeringen kunt u uw kind tot achttien jaar gratis meeverzekeren. Kijk dus altijd of dit bij uw uitvaartverzekering – of die van uw partner, een optie is om uw kind gratis mee te verzekeren. Het is immers zonde om er geld voor te betalen wanneer dit ook gratis kan. Controleer dit dus altijd even goed bij uitvaartverzekeringen vergelijken, zodat u niet onnodig geld moet betalen.

Overzicht uitvaartverzekeraars

In onderstaande tabel ziet u per verzekeraar vanaf wanneer uw kind meeverzekerd is en of dat gratis is. Daarnaast is het belangrijk om de voorwaarden en de dekking te checken bij uw verzekeraar. Deze kunnen namelijk verschillen in:

 • De hoogte het bedrag dat wordt uitgekeerd
 • Wie de uitvaart dient te verzorgen (uitvaartondernemer of nabestaanden)
 • Hoe lang u verzekerd moet zijn voordat u uw kinderen kunt meeverzekeren (wachttijd)
(Ongeboren) baby
automatisch meeverzekerd?
Kind automatisch meeverzekerdLeeftijdKind gratis meeverzekerd
a.s.r.JaNee, bijschrijven21Ja
DELAJa, gratis tot 60 dagen na geboorteNee, binnen 60 dagen bijschrijven25Nee, tegen lagere kinderpremie
Monuta
 
Ja, vanaf 20 weken zwangerschap tot 1 maand na geboorteNee, na 1 maand bijschrijven18Ja

Uitvaartverzekering kind 18 jaar

Wanneer u 18 jaar bent is het verstandig om gelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Hoe jonger u bent, hoe lager de maandelijkse premie. Als er geen uitvaartverzekering wordt afgesloten en u zou komen te overlijden, zullen uw nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van uw uitvaart.

Voordelen van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd:

 • Lage premie
 • Ontzorging van de nabestaanden
 • Uw uitvaartwensen zullen uitgevoerd worden

Meeverzekeren of eigen polis afsluiten

Wanneer u vanaf uw geboorte tot uw 18e levensjaar bent meeverzekerd op de uitvaartpolis van uw ouders, kan het verstandig zijn om de polis voort te zetten tegen een gunstige premie. Sommige kiezen er toch voor om een eigen polis af te sluiten wanneer ze achttien worden. In onderstaande tabel vind u de verschillen tussen het afsluiten van een eigen polis of om meeverzekerd te blijven.

MeeverzekerenEigen polis
Lagere premieDe premie blijft laag als uw kind de verzekering na het 18e of 21e levensjaar overneemt

Uitvaartverzekering overhevelen

Wanneer het kind 18 of 21 wordt is het mogelijk om als ouder (of kind) de keuze te maken om de polis aan te houden. De polis wordt dan tegen dezelfde dekking overgeheveld naar het kind.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er vanaf dat moment premie betaald dient te worden. Deze kosten zullen erg laag zijn in verband met de jonge leeftijd.

Let op: Wilt u uw kind (mee)verzekeren? Neem dan altijd contact op met de verzekeraar en informeer naar de exacte voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart voor een kind?

De kosten van een uitvaart voor een kind zijn afhankelijk van de leeftijd en de persoonlijk wensen. De kosten bedragen gemiddeld € 4.000 en € 11.000. Voor levenloos geboren kinderen onder de 24 weken en baby’s tot een half jaar worden er vaak andere tarieven gehanteerd en zijn de kosten gemiddeld tussen de € 1.000 – € 3.000.

Wanneer kind verzekeren?

Controleer ook altijd goed wanneer uw kind verzekerd moet zijn. Dit kan per uitvaartverzekering verschillen, maar voorkom dat u te laat bent en geen gebruik meer kunt maken van het aanbod. Wanneer u een kind precies kunt meeverzekeren, kunt u in de voorwaarden vinden van de verzekering. Lees dit goed na. Eventueel kunt u ook contact opnemen met uw verzekering, zodat de medewerkers u meer informatie kunnen geven.