Kunnen senioren een uitvaartverzekering krijgen?

Suzanne Peters

Is het mogelijk dat senioren een uitvaartverzekering krijgen? Dit kan best lastig zijn, omdat je wordt gezien als iemand die een behoorlijk risico vormt. De kans dat iemand komt te overlijden is immers een stuk groter. Waar moet je op letten als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten?

Word je wel toegelaten bij de uitvaartverzekering?

Wanneer je op zoek gaat naar een uitvaartverzekering als senior, dan merk je al snel dat er verschillend eisen zijn. Er zijn uitvaartverzekeringen die je mogen weigeren, omdat ze je te oud vinden. Een verzekeraar kan een bepaalde maximumleeftijd hanteren. Ben je bijvoorbeeld ouder dan 75, dan is het mogelijk dat niet alle uitvaartverzekeraars je willen hebben als nieuwe klant.

Hoe gezond ben je?

Het is ook mogelijk dat een uitvaartverzekeraar je een vragenlijst laat invullen. Deze vragenlijst gaat over je gezondheid, waarbij je kunt aangeven hoe gezond je bent, of je bepaalde medicatie gebruikt en of je in behandeling bent. Senioren hebben meestal wat meer gezondheidsklachten en dit kan ervoor zorgen dat de verzekeraar ze afwijst op basis van de vragenlijst. Zo’n vragenlijst hoef je overigens niet bij iedere verzekeraar in te vullen. Er zijn ook verzekeraars die hier niets mee doen.

Hogere premie

Lang niet elke verzekeraar wijs senioren af, er zijn ook verzekeringen die wel zaken met je willen doen als je ouder bent. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat het mogelijk is dat je maandelijkse premie hoger is dan bij iemand die al vanaf zijn jeugd is verzekerd. Dit komt omdat je anders te weinig hebt betaald voordat je komt te overlijden. Hierdoor kan een uitvaartverzekering een hoop geld verliezen. Houd er dus rekening mee dat de premie hoger is. In het algemeen zijn de premies voor een uitvaartverzekering echter niet hoog en zal het ook met een hogere premie vaak nog prima te betalen zijn.