Minimumleeftijd

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: admin
Leestijd: 2 Minuten

Met betrekking tot de begrafenisverzekering is er veelal sprake van een minimum- en maximumleeftijd. Dat heeft te maken met de risico’s die de verzekeraar in dient te schatten, om tot een scherpe premie te komen. Het is onder andere de levensverwachting die bepaalt tot welke leeftijd het mogelijk is u te verzekeren. Uiteraard zijn er ook begrafenisverzekeringen zonder maximum- of minimumleeftijd beschikbaar. Houd er rekening mee dat de premie dan over het algemeen wat hoger ligt, omdat de verzekeraar hoe dan ook een keer zal uitkeren. We komen vroeg of laat allemaal te overlijden, waardoor er wat dat betreft in ieder geval vanaf onze 25ste geen sprake meer is van een risicoverzekering.

Minimumleeftijd voor een begrafenisverzekering

Benieuwd naar de minimumleeftijd voor een begrafenisverzekering? Verzekeraars hanteren over het algemeen geen minimumleeftijd om de polis af te kunnen sluiten, er is wel sprake van twee verschillende soorten dekkingen. Op het moment dat u de kinderen wilt verzekeren is het doorgaans mogelijk ze mee te nemen op uw polis. U betaalt dan een klein bedrag per maand, waarvoor u een risicoverzekering voor de kinderen ontvangt. Deze geldt tot de kinderen 25 jaar worden, vanaf dat moment kunnen zij een reguliere begrafenisverzekering afsluiten.

Tot het 25ste levensjaar is er sprake van een risicoverzekering. Na een relatief korte tijd van premie betalen is er niet voldoende geld beschikbaar om de volledige uitvaart te kunnen financieren, aan de andere kant gaan er gelukkig relatief weinig mensen onder de 25 jaar dood. Het is daarom mogelijk om een risicoverzekering aan te bieden, de begrafenisverzekering zorgt ervoor dat we samen de premie bijeen brengen om enkelen een mooie uitvaart te kunnen bieden.

Maximumleeftijd voor een begrafenisverzekering

Bij de reguliere begrafenisverzekering ligt dat wat anders, aangezien we vroeg of laat uiteindelijk allemaal zullen komen te overlijden is er na ons 25ste levensjaar geen sprake meer van een risicoverzekering. Het gaat in plaats daarvan eigenlijk om een spaarverzekering, aangezien de verzekeraar uiteindelijk voor ons allemaal uit zal keren. Het is niet langer mogelijk om samen premie in te brengen om het overlijden van enkelen te betalen. In plaats daarvan dient u de premie in te leggen die het mogelijk maakt om voor uw uitvaart te zorgen. Uiteraard kan een begrafenisverzekeraar dat voordeliger doen dan u zelf, maar het is nog altijd van belang om op tijd te starten met een begrafenisverzekering.

In bepaalde gevallen geldt er een maximumleeftijd voor de begrafenisverzekering, het is na die leeftijd niet meer mogelijk om een polis af te sluiten. Zorg er daarom voor dat u de begrafenisverzekering op tijd afsluit, zodat u nog voldoende tijd heeft om de premie in te leggen en er daarmee voor te zorgen dat de verzekeraar de uitvaart voor u kan verzorgen. Des te eerder u daarmee begint, des te lager de premie over het algemeen uitvalt. U kunt op die manier zorgen voor een betaalbare begrafenisverzekering, terwijl u er daarnaast zeker van kunt zijn dat uw nabestaanden een goede uitkering ontvangen op het moment dat u komt te overlijden.