Ongevallenverzekering

admin

Een ongeluk zit in een klein hoekje, wat goed aangeeft dat het ons allemaal zou kunnen overkomen. Zelfs wanneer we voorzichtig leven kan er een keer wat misgaan. Het is dan prettig wanneer je kunt terugvallen op een ongevallenverzekering. Het kan niet voorkomen dat we te maken krijgen met ongevallen en de medische gevolgen daarvan of zelfs kunnen komen te overlijden, maar het zorgt er wel voor dat we ons financieel minder zorgen hoeven te maken.

De ongevallenverzekering bestaat er in verschillende varianten. De standaard polis biedt dekking bij blijvende invaliditeit, bij overlijden en bijvoorbeeld bij tandheelkundige kosten voor kinderen tot 18 jaar. Er is sprake van een aantal uit te keren bedragen, doorgaans gaat het om vaste bedragen voor specifieke gevallen. Blijvende invaliditeit en overlijden leveren de hoogste uit te keren bedragen op, die je dan zelf kunt gebruiken om medische kosten te vergoeden. Als alternatief kunnen je nabestaanden de uitkering van de ongevallenverzekering gebruiken om de uitvaart te bekostigen.

Ongevallenverzekering voor allerhande ongelukken

De ongevallenverzekering biedt dekking voor allerhande ongelukken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat we thuis een keer van de trap vallen of dat er op het schoolplein iets gebeurt wanneer je de kinderen van school wilt halen. Tijdens het sporten lopen we risico en ook op het werk of in het verkeer kan er van alles gebeuren. In die gevallen is het prettig om terug te kunnen vallen op een ongevallenverzekering, die dekking biedt voor blijvende invaliditeit en bij overlijden. Je weet dan in ieder geval zeker dat je zelf niet alle kosten op je hoeft te nemen of dat je nabestaanden de kosten voor de uitvaart niet hoeven te betalen.

Let op: de ongevallenverzekering is geen volledig alternatief voor de uitvaartverzekering. Het klopt dat dit type polis uit zal keren wanneer je komt te overlijden door een ongeval. Sterf je een natuurlijke dood of kom je vanwege een ziekte om het leven? In die geval is er geen sprake van een specifiek ongeval, waardoor deze polis niet uit zal keren. In dat geval heb je dus gewoon een uitvaartverzekering nodig, als je ervoor wil zorgen dat de nabestaanden niet voor de kosten op hoeven te draaien.

Ongeluk op de motor of tijdens het werk

Binnen de ongevallenverzekering kun je gebruik maken van de algemene dekking, net als van specifieke aanvullende verzekeringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een dekking voor ongevallen op de motor of tijdens een risicovol beroep. In de beide gevallen wordt het risico op overlijden wat groter, vandaar dat de specifieke situaties in de reguliere polisvoorwaarden zijn uitgesloten.

Wil je er met de ongevallenverzekering voor zorgen dat je tijdens het besturen van een motor of tijdens het beoefenen van een risicovol beroep ook kunt rekenen op de dekking? Dan is het de moeite waard om de aanvullende dekkingen te bekijken of daar met een adviseur over te spreken. Samen kunnen jullie de verzekering dan afstemmen op de risico’s die je loopt en die je met de ongevallenverzekering graag wilt afdekken.