Premie inleggen of zelf sparen voor uitvaart?

admin

In feite doet u met een uitvaartverzekering niets anders dan sparen voor uw uitvaart. Dit doet u uiteraard door maandelijks (of jaarlijks) premie in te leggen. Wat u natuurlijk ook zou kunnen doen is zelf sparen voor uw uitvaartverzekering. Uiteraard is hier wel wat discipline voor nodig, maar in feite kunt u met een klein bedrag per maand gewoon sparen voor uw uitvaart. Leg gewoon een klein bedrag opzij iedere maand en u bereikt in feite hetzelfde resultaat als met een uitvaartverzekering. De premie voor een uitvaartverzekering is immers ook een klein bedrag per maand, dus het principe is hetzelfde. Ondanks dat sparen dus een optie is om te doen blijkt toch dat veel mensen gewoon kiezen voor de zekerheid van een uitvaartverzekering. Zeker met de natura uitvaartverzekering worden immers de kosten voor diensten en producten gewoon gedekt tot het bedrag dat u heeft verzekerd.

Sparen voor kosten uitvaartverzekering

Als u er inderdaad voor kiest om zelf voor uw uitvaartverzekering te gaan sparen is het wel belangrijk dat u een goede inschatting maakt van de kosten van een gemiddelde uitvaart. U moet dan toch al gauw rekening houden met zo’n 6000 á 7000 euro. U kunt dan dus vooraf het beste een berekening maken met de periode waarover u wilt gaan sparen en hoeveel u dan elke maand opzij moet zetten om dit geldbedrag bij elkaar te krijgen binnen de door u gestelde periode.

Wilt u niet zelf hoeven sparen voor uw uitvaartverzekering? Vergelijk dan de verzekeraars van de uitvaartverzekering om te zien waar u een uitvaartverzekering kunt afsluiten die u goede voorwaarden biedt.