Uitvaart op een boot

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Mensen die in een waterrijke omgeving wonen, kunnen ervoor kiezen de uitvaart van hun dierbare met een boot te organiseren. De boot brengt de overledene en nabestaanden dan van het huis of het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium. Hoe werkt dit?

Uitvaart op een boot

Een uitvaart op een boot begint bij een bepaald opstapplaats, waar de kist en de dierbaren aan boord gaan. Daarna vaart de uitvaartboord naar de begraafplaats of het crematorium. Aan boord kan catering zijn om de nabestaanden te voorzien van een hapje en drankje. Na afloop van de uitvaart is het vaak ook mogelijk om weer terug te varen naar de opstapplaats. Dit wordt niet standaard aangeboden en zal u moeten bespreken.

uitvaart op een boot

Waar kan dit?

Wanneer u hiervoor kiest, is het belangrijk dat er een opstapplaats is waar de nabestaanden én de kist gemakkelijk aan boord kunnen. Ook moet het crematorium of de begraafplaats bij het water zijn. Doorgaans is het bij plaatsen met veel water vrij eenvoudig om dit regelen, maar u kan altijd met een uitvaartondernemer bespreken wat hierin mogelijk is.

Wat kost het?

De kosten van een uitvaart op een boot zijn moeilijk aan te geven, omdat dit afhankelijk is van de locatie en het bedrijf waarbij u de uitvaartboot regelt. Een bedrijf kan een totaalbedrag, maar ook een bedrag per persoon vragen. Uiteraard kosten extra zaken als catering doorgaans ook meer geld. Middels offertes en websites kan u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Controleer ook altijd of de dienst wordt gedekt door de uitvaartverzekering. Dit is niet altijd het geval.