Uitvaartverzekering voor senioren

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Voor senioren kan het lastig zijn om een uitvaartverzekering te krijgen. Wanneer u op leeftijd bent, is de kans op overlijden immers een stuk groter. Is het voor senioren nog mogelijk om een uitvaartverzekering te krijgen? Waar moet u in dat geval op letten?

Laat de uitvaartverzekeraar u nog toe?

Wanneer u op zoek gaat naar een uitvaartverzekering als senior, merkt u al snel dat er verschillende eisen worden gesteld door de verzekeraar. Er zijn uitvaartverzekeringen die u mogen weigeren vanwege uw leeftijd. Een verzekeraar kan namelijk een bepaalde maximumleeftijd hanteren. Als u in dan bijvoorbeeld ouder bent dan 75 jaar, kan het zijn dat de uitvaartverzekeraar u niet meer als nieuwe klant wil hebben.

senioren uitvaartverzekering

Hoe gezond bent u?

Het kan ook zijn dat de uitvaartverzekeraar u een vragenlijst over uw gezondheid laat invullen. De verzekeraar wil bijvoorbeeld weten of u bepaalde medicatie gebruikt en of u ergens voor in behandeling bent. Senioren hebben meestal meer gezondheidsklachten dan jongere mensen en het kan zijn dat de verzekeraar u op basis van de vragenlijst afwijst. U hoeft niet bij iedere verzekeraar een vragenlijst in te vullen.

Hogere premie

Niet iedere verzekeraar wijst senioren af. Er zijn verzekeraars waarbij u nog steeds terecht kan. U moet dan echter wel rekening houden met een hogere maandelijkse premie dan als u al eerder verzekerd was geweest. Omdat u zich pas laat verzekert, voorkomt de verzekeraar op deze manier dat u te weinig betaalt voordat u komt te overlijden. Dit is dus iets om rekening mee te houden, maar over het algemeen zijn de premies voor een uitvaartverzekering niet al de hoog en is deze ook met een hogere premie nog te betalen.