Uitvaartverzekering voor studenten

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 3 Minuten

Studenten hebben veelal een bijzonder actieve levensstijl, maar lopen aan de andere kant gelukkig nog weinig risico om te overlijden. Het is voor studenten daarom relatief voordelig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zij hebben nog een heel leven voor zich. De verzekeraars gaan er vanuit dat ze voorlopig niet komen te overlijden. Wij hebben de uitvaartverzekeraars voor u geselecteerd. Vergelijk de tarieven en dekking en sluit een uitvaartverzekering af voor studenten.

logo van Monuta

Monuta uitvaartverzekering

  • Complete verzorging uitvaart
  • Studenten gratis meeverzekerd
  • Altijd aan te passen aan uw wensen

7,10 €

27 jaar €9.500,00 verzekerd

logo van Dela

DELA uitvaartverzekering

  • Gehele begrafenis volledig ontzorgd
  • Zelf wensen aangeven
  • Studenten tot 25 jaar voordelig meeverzekerd

8,99 

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Studentenkorting

Studenten dienen een eigen uitvaartverzekering af te sluiten, het is niet meer mogelijk om gebruik te maken van de gratis dekking vanuit een polis van de ouders voor de kinderen. Die geldt tot op het moment dat de kinderen 18 worden. Vanaf dat moment is het van belang om een eigen verzekering af te sluiten. Tot het 25e jaar is die over het algemeen wat voordeliger, daarna loopt de premie een paar euro per maand verder op. De studenten uitvaartverzekering is desalniettemin al vanaf een paar euro per maand beschikbaar, waardoor dit zelfs bij een beperkt budget geen belemmering hoeft te zijn. Ook hebben studenten vaak recht op een korting.

Tip: Als u voorheen verzekerd was via uw ouders, zou het gunstiger zijn de verzekering over te zetten naar uw naam, in plaats van een nieuwe verzekering aan te gaan.

Lage premie

Studenten hebben de mogelijkheid om een goedkope uitvaartverzekering af te sluiten, dankzij de relatief jonge leeftijd en de goede vooruitzichten die zij hebben. De uitvaartverzekeraar probeert het risico op overlijden in te schatten, zowel nu als in de toekomst. Van studenten weten we dat ze een goede kans maken op een mooie baan, waardoor ze alle kansen hebben om in de toekomst gezond te blijven leven. Het risico op overlijden is daardoor relatief klein, waardoor het voor de uitvaartverzekeraar niet nodig is om een hoge premie per maand te berekenen.

Een uitvaartverzekering kijkt altijd goed naar het risico op overlijden en stemt daar vervolgens de premie op af. Op die manier is een nieuwe polis voor ouderen of voor mensen die erg ongezond leven doorgaans duurder dan voor studenten die nog in de kracht van hun leven staan. De kans is groot dat zij nog tientallen jaren gezond in leven zullen zijn, waardoor er tijd genoeg is om met de premie een mooi bedrag aan verzekerde waarde op te bouwen.

Levenslange dekking voor studenten

In de meeste gevallen sluiten studenten de uitvaartverzekering af met een levenslange dekking. Studenten zijn vaak 20 – 30 jaar, waardoor ze tot aan hun 80e nog 50 – 60 jaar voor zich hebben. Het is dan niet verstandig om een verzekering af te sluiten met een looptijd van bijvoorbeeld 30 jaar. Dat zou betekenen dat de polis maar geldig is tot hun 50e – 60e levensjaar. In plaats daarvan kunnen studenten gebruik maken van een uitvaartverzekering met een levenslange dekking.

De uitvaartverzekering voor studenten is al beschikbaar vanaf een paar euro per maand en levert dan toch voldoende dekking op voor een waardige uitvaart. Het is uiteraard verstandig om goed te kijken naar de polissen op basis van een kapitaaldekking en die op basis van een naturadekking. Door hier al tijdens de periode als student een keuze in te maken hoeft dit later niet meer te worden aangepast. Studenten kunnen op die manier al vroeg een uitvaartverzekering afsluiten die ze op latere leeftijd veel zekerheid zal bieden.