Tweelevenpolis

admin

Een Tweelevenpolis afsluiten of benieuwd naar wat dit is? Het is een specifiek type polis binnen de uitvaartverzekering, geschikt voor twee personen. Samen spreken zij af een huurgraf te zullen delen. Dat betekent overigens niet dat de beide personen op hetzelfde moment dienen te komen overlijden, de beide uitvaarten op basis van de Tweelevenpolis mogen geruime tijd na elkaar plaatsvinden.

De Tweelevenpolis kan in verschillende situaties uitkomst bieden, bijvoorbeeld voor stellen die uiteindelijk graag samen begraven wensen te worden. Het voordeel van dit type polis is dat deze een stuk voordeliger kan uitpakken dan twee aparte uitvaartverzekeringen met een dekking voor de kosten van de beide uitvaarten.

Polis voor twee personen

De Tweelevenpolis is heel specifiek een verzekering op het leven van twee personen. Dat betekent dat de polis al uit zal keren wanneer de eerste van de beiden komt te overlijden, maar dat dit niet het einde van de polis betekent. Hierdoor zit de polis anders in elkaar dan een standaard uitvaartverzekering.

Met een dergelijk type polis voor de uitvaartverzekeringen hebben stellen een voordelig alternatief in handen voor twee aparte verzekeringen. Houd er wel rekening mee dat je op basis van een Tweelevenpolis afspreekt samen begraven te zullen worden in hetzelfde huurgraf. Dat is een belangrijke voorwaarde, op basis waarvan de verzekeraar ervoor kan zorgen dat de kosten niet te hoog op zullen lopen. In plaats daarvan is er sprake van een voordelige polis, waar jullie beiden gebruik van kunnen maken.

Kosten per uitvaart met een Tweelevenpolis

Een Tweelevenpolis is in de meeste gevallen goedkoper dan twee aparte polissen, omdat de uitvaartverzekeraar hiervoor minder kosten hoeft te maken. De uitvaart brengt een aantal verschillende kosten met zich mee. Een deel daarvan staat vast en geldt voor iedere uitvaart, een ander deel hoeft alleen de eerste keer gemaakt te worden. De verzekeraar hoeft de tweede keer niet opnieuw de standaard kosten voor het graf te maken, omdat ook de tweede persoon hier gebruik van kan maken.

Om die reden hebben uitvaartverzekeraars de mogelijkheid om de Tweelevenpolis relatief voordelig aan te bieden, waardoor het de moeite waard is om daar als stel goed naar te kijken. Jullie betalen dan een lage premie per maand, waarmee jullie ervoor kunnen zorgen dat er voor beiden een goede verzekering geldt.

Gaan jullie onverhoopt uit elkaar? Houd er dan rekening mee dat het van belang is om de Tweelevenpolis aan te passen. De kans is immers klein dat jullie er tegen de tijd van overlijden nog op zitten te wachten om samen in hetzelfde graf begraven te worden. Dit type polis sluit je af op jullie beider leven, waardoor het bij een eventuele scheiding van belang is hier goed naar te laten kijken.