Tweelevenpolis

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Milou Ros
Leestijd: 2 Minuten
tweelevenpolis

Wanneer u samen met een ander op zoek bent naar een uitvaartverzekering, kan u voor een zogeheten tweelevenpolis gaan. Deze polis is geschikt voor twee personen. Wat houdt dit precies in? Waar moet u rekening mee houden?

Wat houdt een tweelevenpolis in?

Bij een tweelevenpolis sluit u samen met een ander een uitvaartverzekering af. Samen met deze persoon spreekt u af een huurgraf te delen. De polis wordt daarnaast uitgekeerd wanneer de eerste van de beiden komt te overlijden. Dit betekent echter niet dat de polis dan eindigt. De beide personen mogen een geruime tijd na elkaar komen te overlijden.

Voordeliger dan twee verzekeringen

Een tweelevenpolis kan voordeel opleveren. U betaalt dan namelijk niet beide voor twee aparte uitvaartverzekeringen. Ook als mensen graag samen begraven willen worden, kan dit een uitkomst bieden. Doordat de personen in hetzelfde graf terechtkomen, kan de uitvaartverzekeraar de kosten laag houden. Er hoeft dan immers niet twee keer voor een graf worden betaald, maar slechts één keer. Bij de uitvaart van de tweede persoon hoeven alleen nog de andere uitvaartkosten worden gedekt. De lagere premie kan een aantrekkelijke bijkomst zijn voor stellen.

Kan de polis worden gewijzigd?

Wanneer mensen uit elkaar gaan en een tweelevenpolis hebben afgesloten, zitten zij er vaak niet meer op te wachten samen te worden begraven. Bij een eventuele scheiding is het daarom van belang om de polis aan te passen. Kijk voor het afsluiten van de polis goed wat de mogelijkheden zijn, zodat u een weloverwogen besluit neemt.