Ardanta

Ardanta is een uitvaartverzekeraar die onder ASR Nederland valt. Ze bieden geen pakketten aan, maar één uitvaartverzekering. Dit is een natura uitvaartverzekering, dus een vast pakket.  Hierbij worden verschillende producten en diensten vooraf bepaald voor de uitvaart. Dit kunnen de kosten voor het begraven of cremeren zijn, welke grafkist en uitvaartverzorger. U kunt uw uitvaart dus zelf samenstellen aan de hand van jouw eigen wensen. Tot slot heeft u een vrije keuze in de uitvaartverzorger.

logo van Aradanta

Ardanta uitvaartverzekering

 • Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
 • Geldverzekering
 • 24/7 bereikbaar

10,44

25 jaar €9.000,00 verzekerd

Hoe werkt een uitvaartverzekering van Ardanta?

De uitvaartverzekering van Ardanta is een verzekering waarmee u de kosten kunt verzekeren van uw uitvaart. Om uw uitvaart te verzekeren, betaalt u maandelijkse of jaarlijkse premies aan Ardanta. Betalen kan via automatische incasso.

Wanneer u dan komt te overlijden, zorgt Ardanta voor de betaling van de uitvaartkosten. Denk aan kosten voor bijvoorbeeld de kist, opbaring, rouwdienst, begrafenis of crematie, uitvaartvervoer, rouwkaarten, en eventueel een graf of urn.

U en uw nabestaanden kunnen met de Ardanta uitvaartverzekering zelf bepalen hoe een uitvaart er uit ziet. Let op! Sommige kosten zijn niet verzekerd, zoals begrafeniskosten in het buitenland.

ardanta uitvaartverzekering verzekerd bedrag

Waarom een uitvaartverzekering van Ardanta?

De Ardanta uitvaartverzekering is een geldverzekering waar u en uw nabestaanden veel vrijheid krijgen bij de invulling van uw uitvaart. U bepaalt zelf hoelang u premie betaald, hoe de verzekering wordt verhoogd en aan wie Ardanta het verzekerde bedrag moet uitkeren.

Iedere uitvaartverzekering heeft voor- en nadelen. Zo ook de NIVO polis van Ardanta. Het is daarom belangrijk om voor uzelf af te wegen of de uitvaartverzekering van Ardanta het beste bij u past. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen

 • U kan uw uitvaart regelen precies zoals u wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook bepalen welke uitvaartverzorger u kiest. De kosten voor de gekozen uitvaart organisatie worden dan gedekt.
 • U heeft bij Ardanta een gegarandeerde uitkering. Daarnaast blijven de polisvoorwaarden ongewijzigd.
 • Aanpassen kan altijd op ieder gewenst moment. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw verzekering premievrij te maken, af te kopen of om te zetten.
 • U bepaalt zelf hoelang u premie betaalt.
 • Kinderen tot 21 jaar zijn meeverzekerd tot maximaal het hoogst verzekerde bedrag van de ouder.

Nadelen

 • De premie voor uw uitvaartverzekering zijn relatief zijn bij Ardanta, vooral als u op latere leeftijd begint met verzekeren.
 • Sommige kosten zijn niet verzekerd, zoals begrafeniskosten die worden gemaakt voor een begraafplaats of crematorium buiten Nederland
 • De premies kunnen stijgen in de loop van de tijd, afhankelijk van de verwachte inflatie.
 • Ardanta heeft alleen een kapitaalpolis
 • Ouderen van 75 jaar of ouder kunnen geen uitvaartverzekering bij Ardanta afsluiten

Uitvaartverzekering aanvragen

U kunt uw uitvaartverzekering afsluiten bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur, een adviseur van Ardanta of online via de website van Ardanta. Wanneer u een verzekeringsadviseur raadpleegt, krijgt u onafhankelijk advies over welke verzekering het best bij u past. Bovendien heeft u al uw verzekeringen op één plek en krijgt u persoonlijk contact met de adviseur. Daarnaast krijgt u voor de verzekering een actieve verzekeringscheck. Wanneer u zelf uw uitvaartverzekering afsluit, betaalt u geen advieskosten en heeft u alle vrijheid om uw uitvaartverzekering zelf te regelen. Voor het afsluiten van de verzekering moet u de premie berekenen.

Stap 1: Naar de website van Ardanta

Stap 2: Gegevens online invullen

Stap 3: Premie berekenen

Stap 4: Kiezen of u kinderen wil laten meeverzekeren

Stap 5: Kies de laagste premie

Ardanta kapitaal uitvaartverzekering

Ardanta biedt alleen een kapitaal uitvaartverzekering aan.

andere uitvaartverzekeringen kapitaal

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal uitvaartverzekering van Ardanta krijgen de nabestaanden het volledige uitgekeerde bedrag dat besteed kan worden aan de uitvaartverzorging naar hun eigen keuze. Daarom is het verstandig om van te voren goed af te spreken wat uw wensen zijn met betrekking tot de uitvaart.

Premie uitvaartverzekering

In onderstaande tabel is per leeftijd een prijsindicatie gemaakt van de premie die u dient te betalen. De premie per maand is gebaseerd op een dekking van € 9.000 met een looptijd tot uw 80ste levensjaar.

LeeftijdKapitaal geld
v.a. 30 jaar€ 12,28
v.a. 40 jaar€ 16,63
v.a. 50 jaar€ 23,75

* Bovenstaande premies zijn berekend met de geboortedatum:
01-01-1992
01-01-1982
01-01-1972

Contactgegevens

Hoofdkantoor
De Ruyterlaan 8
7511 JH
Enschede

Telefoonnummer
Algemeen: 053 – 48 811 22
Overlijden melden: 0800 – 33 33 000

Postadres
Postbus 346
7500 AH
Enschede
info@ardanta.nl

Veelgestelde vragen

Ik wil graag begraven worden in het buitenland. Kan dat wanneer ik bij Ardanta een verzekering afsluit?

Het is mogelijk om uw te laten verzekeren bij Ardanta wanneer u al weet dat u in het buitenland begraven of gecremeerd wil worden. Het is dan van belang dat u de geldverzekering van Ardanta afsluit. Wanneer u dan komt te overlijden, wordt er een geldbedrag uitgekeerd. Deze kunt u onder andere gebruiken voor de transportkosten en de vliegtickets. De hoogte van het bedrag dat u wil verzekeren hangt af van het land waar u begraven of gecremeerd wil worden.

Is Ardanta duurzaam?

Uitvaartverzekeraar Ardanta is onderdeel van ASR verzekeringen. Ardanta wil dan ook net als ASR een vooraanstaande rol spelen in duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Duurzaamheid is bij Ardanta de kernwaarde.

Bij Ardanta is het dan ook mogelijk om uw uitvaart zo duurzaam mogelijk samen te stellen. Zo kunt u kiezen voor resomeren. Bij resomeren wordt het lichaam opgelost in water met behulp van een alkalische vloeistof. U kunt ook kiezen om u te laten begraven in een kist van massief onbehandeld hout met een FSC keurmerk. Op de website van Ardanta leest u over meer duurzame mogelijkheden voor uw uitvaart.

Ik wil mijn partner of kinderen meeverzekeren, kan dat?

U kunt uw partner en kinderen meeverzekeren. Dit kunt u doen door telefonisch contact op te nemen met Ardanta. Uw partner krijgt dan een eigen polis. Kinderen tot 21 jaar worden bij het openen van een nieuwe verzekering, automatisch onder uw eigen polis meeverzekerd. Wanneer u al een uitvaartverzekering heeft kunt u in uw polisvoorwaarden lezen of uw kinderen wel of niet worden meeverzekerd. Ook ongeboren kinderen zijn meeverzekerd.

Kan ik mijn verzekering afkopen?

U kunt zelf checken of uw verzekering afkoopbaar is. Dit kunt u zien in ‘Mijn Ardanta’. U kunt ook contact opnemen met Ardanta om dit te controleren. Wanneer uw verzekering afkoopbaar is, moet u weten dat dit niet altijd gunstig voor u is. In sommige gevallen kan het gunstig zijn om de verzekering premievrij te maken. U kunt telefonisch contact opnemen met Ardanta voor advies hierover.

Kan ik mijn verzekering overdragen aan mijn partner of kinderen?

Het is mogelijk om als verzekeringsnemer uw verzekering over te dragen aan uw kind of ex-partner. Dit kan via het overdrachtsformulier dat te vinden is op de website van Ardanta.

Kan ik ook voor een eenmalige koopsom kiezen?

Bij deze verzekering is een eenmalige koopsom ook mogelijk. Wanneer u kiest voor een jaarlijkse verhoging wordt uw verzekerde bedrag tot in uw 85e levensjaar verhoogd. Hierdoor wordt uw premie ook hoger. Meer informatie hierover vindt u op de website van Ardanta.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van Ardanta
 • Rijksoverheid