De Laatste Eer Steenwijk (DLE)

De Laatste Eer (DLE) Steenwijk is een uitvaartverzekeraar met verschillende mogelijkheden voor uitvaartverzekeringen. Met deze verzekeringen wil DLE de individuele wens van mensen centraal stellen. De verzekeraar gelooft in persoonlijk contact, advies en maatwerk om u een afscheid te geven dat bij u past.

Logo van DLE

DLE uitvaartverzekering

 • Dekking in alle landen
 • Volle zorg en aandacht
 • 24/7 bereikbaar

14,63 €

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Hoe werkt een uitvaartverzekering van DLE?

De Laatste Eer Steenwijk keert alleen kapitaal uit en werkt dus niet met natura. Met een verzekering van DLE bent u bij een vast kapitaal verzekerd van een vaste premie en een vaste looptijd. Uiteindelijk ontvangen de nabestaanden van de overledene dit bedrag om de dienst mee te bekostigen. Denk daarbij aan onder andere de kosten voor een begrafenis of crematie, een kist of urn en rouwkaarten.

Verzekeringen bij DLE kunnen worden betaald per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Bij enkele verzekeringen en op bepaalde leeftijden kunt u ook of dient u een eenmalige koopsom (te) betalen. In de meeste situaties bent u echter vrij om te kiezen hoe vaak u per jaar premie wilt betalen en wat de looptijd daarvan is.

 • Aan te passen aan uw wensen
 • Vaste bedragen en premies
 • Wereldwijde dekking voor een uitvaart
herinnering van gebeurtenissen

Waarom een uitvaartverzekering van DLE?

Met een uitvaartverzekering van De Laatste Eer weet u waar u en uw naasten aan toe zijn. U bent namelijk verzekerd van een vaste premie bij een vast kapitaal en een vaste looptijd. Dit zorgt voor duidelijkheid voor zowel u als uw nabestaanden en geeft u zekerheid over de kosten.

Hieronder zijn enkele voor- en nadelen voor u op een rij gezet, zodat u kunt bepalen of een verzekering bij DLE past bij u en uw wensen.

Voordelen

 • U bepaalt zelf hoelang u premie betaalt
 • De verzekeringen bieden dekking voor uitvaarten in alle landen
 • U kunt zelf kiezen hoe vaak u premie betaalt

Nadelen

 • Hogere kosten dan bij veel andere uitvaartverzekeraars
 • Kinderen tot 18 jaar zijn niet gratis meeverzekerd
 • Er dient een gezondheidsverklaring te worden ingevuld

Uitvaartverzekering aanvragen

Bij DLE kunt u op de website zien wat de kosten van uw premie zullen zijn bij een bepaalde betaalduur en een bepaald eindbedrag. Vervolgens kunt u aangeven dat u wilt dat de uitvaartverzekeraar contact met u opneemt. Daarvoor dient u een contactformulier in te vullen. Daarin kunt u aangeven waarin u interesse heeft en waarover u meer informatie wilt ontvangen. Daarnaast kunt u extra vragen en opmerkingen doorgeven. Een werknemer neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om u verder van dienst te zijn.

Stap 1: Ga naar de website van DLE

Stap 2: Vul uw geboortedatum in

Stap 3: Bereken uw premie

Stap 4: Vul het contactformulier in

Stap 5: Wacht op reactie van de verzekeraar

Soorten uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeraar De Laatste Eer biedt vier verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Voor meer duidelijk leest u hieronder meer informatie over deze verzekeringen.

laatste eer uitvaartverzorging

DLE Uitvaartverzekering

DLE Uitvaartverzekering is de reguliere uitvaartverzekering. Deze is bedoeld voor iedereen die een uitvaartverzekering wil afsluiten. U kunt deze afsluiten tot 80 jaar. U kiest zelf voor een premie van 10, 20 of 30 jaar, tot 65 jaar of levenslang en hoe vaak u per jaar premie betaalt. Daarnaast bepaalt u zelf tot maximaal € 12.500 hoeveel u wilt verzekeren.

laatste eer uitvaartverzorging b

Jongerenverzekering

De jongerenverzekering kan worden afgesloten tot 21 jaar. U kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 12.500 verzekeren. De lengte van de premieperiode is 30 jaar of tot 65-jarige leeftijd. U dient te betalen door middel van automatische incasso en u bepaalt zelf in hoeveel termijnen u per jaar betaalt.

onderlinge begrafenisvereniging het liefst herinneren

Seniorenverzekering

De seniorenverzekering is bedoeld voor iedereen vanaf 55 jaar die nog een uitvaartverzekering wil afsluiten. Wilt u deze verzekering afsluiten via een eenmalige koopsom of premiebetaling? Deze keuze is aan u tot u 76 jaar bent, daarna kan dit alleen via een eenmalige koopsom. U bepaalt zelf of u 10 jaar premie betaalt of tot u 80 bent en ook hoe vaak u per jaar betaalt. Het verzekerde bedrag moet minimaal € 1.000 en maximaal € 8.000 zijn. Deze verzekering is tevens de enige van DLE waarvoor u geen gezondheidsverklaring hoeft in te vullen. Overlijdt u binnen twee jaar na het afsluiten en komt dit niet door een ongeval? Dan blijft de uitkering beperkt tot de betaalde premies of koopsom.

het belerende vingertje moest niet meer worden geheven naar de nabestaanden

Monumentenverzekering

De monumentenverzekering is bedoeld om een graf en/of monument te bekostigen. U kunt deze verzekering vanaf 18 jaar afsluiten en u bepaalt zelf of u een eenmalige koopsom of premie betaalt. De premiebetaling kan in 10, 20 of 30 jaar worden betaald. Bent u ouder dan 66? Dan kunt u alleen voor een koopsom kiezen. De hoogte van het bedrag is minimaal € 3.000 en maximaal € 8.000.

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
Eindhoven

Telefoonnummer
Algemeen: 040 – 260 16 36
Overlijden melden: 0800 – 955 66 55

Postadres
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
info@dela.nl

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn uitvaart door DLE laten regelen?

DLE is als uitvaartverzorger actief in de provincies Friesland, Overijssel en Drenthe. Wilt u dat zij de uitvaartverzorging regelen? Dan hoeft u daarvoor geen verzekering bij hen te hebben afgesloten. Heeft u dat wel? Dan ontvangt u € 200 korting.

Waarom moet ik een gezondheidsverklaring invullen?

U dient een gezondheidsverklaring in te vullen, zodat de verzekeraar het risico in kan schatten in het geval u bijvoorbeeld chronisch ziek bent.

Wat zijn de kosten voor een adviesgesprek en distributie?

De advieskosten bedragen € 24 en de distributiekosten € 16.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van De Laatste Eer
 • Rijksoverheid