DELA

Coöperatie DELA (Draag Elkanders Lasten) is een Nederlandse uitvaartverzekeraar– en verzorger met ruim 3 miljoen verzekerden. Hiermee zijn zij de marktleider in Nederland wanneer het gaat om uitvaartverzekeringen- en verzorging. DELA biedt uitvaartverzekeringen, spaarverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen aan. De uitvaartverzekering van DELA, ook wel het DELA Uitvaartplan genoemd, is een verzekering waarbij u voor een lage premie per maand verzekerd bent voor uw uitvaart. Met deze verzekering neemt DELA veel zorg en werk uit handen van uw nabestaanden. DELA regelt een persoonlijk afscheid zoals u en uw nabestaanden het voor ogen zien. Met een DELA uitvaartverzekering wordt alles goed geregeld.

logo van Dela

DELA uitvaartverzekering

 • Tot 25 jaar een lagere premie voor kinderen
 • Uitgebreide nabestaandenzorg
 • 85 jaar ervaring in uitvaartverzorging als coöperatie met 3 miljoen leden

8,99

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Hoe werkt een uitvaartverzekering van DELA?

Bij een uitvaartverzekering van DELA verzekert u zich tegen de kosten van uw uitvaart in diensten of in geld. Dit is meestal volledig waardevast met uitzondering van de uitvaartverzekering in koopsom. Bij een waardevaste verzekering blijft de waarde van de uitvaartverzekering (verzekerd bedrag) gelijk met de kostprijs van een uitvaart. Dit betekent dat het verzekerde bedrag meebeweegt met de uitvaartkosten in Nederland. De uitvaartverzekering is altijd aan te passen naar uw wens, ook wanneer de verzekering al is afgesloten.

dela uitvaartverzekeringen

Waarom een uitvaartverzekering van DELA?

Een uitvaartverzekering kan veel zorgen voor de nabestaanden voorkomen. Met een uitvaartverzekering verzekert u namelijk (een deel van) de kosten van uw uitvaart. Dit voorkomt torenhoge kosten voor uw nabestaanden. Ook kan DELA de nabestaanden helpen (in diensten) met het regelen van een uitvaart volledig naar uw wens of de wens van de nabestaanden.

Voordelen

 • U heeft de financiële zekerheid dat uw begrafeniskosten gedekt zijn als u overlijdt.
 • U kunt de verzekering afsluiten op basis van uw persoonlijke financiële situatie.
 • U kunt een verzekering afsluiten waarvan uw erfgenamen de voordelen zullen ontvangen.
 • U kunt uw premiums en dekking aanpassen.

Nadelen

 • De kosten zijn vaak hoger dan als u de begrafenis zelf zou betalen.
 • Als u de verzekering niet betaalt, wordt de verzekering stopgezet.
 • U kunt niet zeker zijn van de kwaliteit van de verzekeraar of de dekking.
 • U kunt niet zeker zijn van de kosten voor begrafeniszaken in de toekomst.

Uitvaartverzekering aanvragen

De uitvaartverzekering van DELA kunt u online gemakkelijk afsluiten. Zo kunt u zelf beoordelen welke verzekering bij u past en wat u in totaal aan premie moet betalen.

Op de website van DELA staan verschillende uitvaartverzekeringen. Om de beste uitvaartverzekering voor u te vinden, moet u eerst uw persoonlijke wensen in kaart brengen. Vervolgens kunt u de verschillende uitvaartverzekeringen gaan vergelijken en uw premie laten berekenen.

Stap 1: Ga naar de website van DELA

Stap 2: Vul uw geboortedatum in

Stap 3: Kies de uitvaartverzekering en de bijbehorende betaalduur

Stap 4: Vul de persoons- en betaalgegevens en gezondheidsvragen in

Stap 5: Dien de aanvraag in

Dela Uitvaartpolissen

DELA biedt drie verschillende uitvaartpolissen aan. Hieronder geven we u meer uitleg over deze polissen.

Uitvaartverzekering in diensten

Een uitvaartverzekering in diensten, ook wel uitvaartverzekering in natura genoemd, sluit u af voor uw nabestaanden. DELA zelf helpt u en de nabestaanden bij het maken van moeilijke keuzes. Dit neemt vaak veel zorgen weg voor de nabestaanden. De invulling van de diensten is geheel aan u of uw nabestaanden.

Wanneer u de uitvaartverzekering in diensten af sluit, zijn de belangrijkste onderdelen van de uitvaart verzekerd. Het DELA Uitvaartplan in diensten bestaat uit een standaard dienstenpakket en uit een geldbedrag voor aanvullende wensen. Aanvullende wensen kunnen bijvoorbeeld bloemen zijn of een hapje en een drankje naderhand. Bij speciale wensen zijn kan het zijn dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Wanneer u kiest voor een andere uitvaartverzorger dan DELA, krijgt u een beperkte vergoeding voor deze diensten. Dat komt omdat andere ondernemers niet dezelfde inkoopvoordelen hebben als DELA. Als u nu al weet dat u een andere uitvaartverzorger wilt dan DELA, past een uitvaartverzekering in geld beter bij u.

dela in geld

Uitvaartverzekering in geld

Als u liever een geldbedrag voor uw uitvaart wilt verzekeren, kunt u kiezen voor de uitvaartverzekering in geld (het DELA Uitvaartplan Geld). Nabestaanden krijgen dan een geldbedrag en kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen. Deze uitvaartverzekering is ook geschikt wanneer u deze verzekering wilt gebruiken als aanvulling op uw huidige uitvaartverzekering of als u er zeker van bent dat uw begrafenis of crematie in het buitenland plaats zal vinden.

Voor deze verzekering betaalt u een periodieke premie. Het DELA Uitvaartplan Geld is, net als de uitvaartverzekering in diensten, een waardevaste verzekering. De waarde van de verzekering stijgt automatisch mee met de uitvaartkosten in Nederland. De premie wordt hier jaarlijks op aangepast.

Let op! Bij deze verzekering zijn diensten niet verzekerd. Dit betekent dat nabestaanden bijvoorbeeld zelf een uitvaartverzorger moeten regelen. Daarom is het pakket niet geschikt als u uw uitvaart wil laten regelen en verzorgen door DELA zelf.

Het bedrag voor het UitvaartPlan in geld kan worden berekend aan de hand van de Uitvaartkostenwijzer via de website van DELA. De Uitvaartkostenwijzer rekent uit hoeveel u moet verzekeren om aan uw wensen te kunnen voldoen. Hierin worden ook de basisdiensten weergegeven.

in koopsom

DELA uitvaartplan in koopsom

Met een uitvaartverzekering tegen koopsom verzekert u een geldbedrag dat beschikbaar komt voor de nabestaanden bij overlijden. met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden de uitvaart bekostigen.

Met de DELA UitvaartPlan tegen Koopsom wordt er geen maandelijkse premie betaald, maar betaalt u in één keer een bepaald bedrag (de koopsom). Dit wordt ook wel koopsomkorting genoemd. De koopsom hangt onder andere af van uw leeftijd op het moment dat u de verzekering aanvraagt.

Voor het afsluiten van een koopsompolis hanteert DELA een maximale leeftijd van 84 jaar. Het is wel zo dat het bedrag dat u betaalt lager is dan het bedrag dat u verzekert. DELA heeft een winstregeling. Hiermee kan het verzekerde bedrag elk jaar oplopen. Hier betaalt u niets extra voor, maar deelt u dus mee in de winst van DELA. De verzekering is daarom deels waardevast. Dit is afhankelijk van de mogelijke winstdeling. DELA adviseert dan ook om regelmatig te controleren of de hoogte van de verzekering nog passend is bij uw wensen.

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
Eindhoven

Telefoonnummer
Algemeen: 040 – 260 16 36
Overlijden melden: 0800 – 955 66 55

Postadres
Oude Stadsgracht 1
5611 DD
info@dela.nl

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een overlijden bij DELA gemeld?

Voor het melden van overlijden moeten uw nabestaande eerst een telefoontje plegen naar uw huisarts. Daarna kan uw overlijden bij DELA worden gemeld. Zij zijn 24/7 bereikbaar op 088 335 35 35 (Nederland) en 00 31 40 260 1673 (buitenland).

 Hoe sluit ik een uitvaartverzekering af bij DELA?

U kunt uw uitvaartverzekering in vier stappen afsluiten. Uw premie wordt automatisch berekend aan de hand van uw geboortedatum en de looptijd. U kunt zelf bepalen welke verzekering het best bij u past aan de hand van uw persoonlijke wensen. Daarnaast worden er ook nog een aantal vragen gesteld over uw gezondheid (gezondheidsverklaring). Dit kan uw premie beïnvloeden.

Waarom moet ik bij DELA een gezondheidsverklaring invullen?

Bij mensen die een ziekte of aandoening hebben, kan de levensverwachting lager zijn dan gemiddeld. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet het risico op vervroegd overlijden worden afgedekt. Bij een hoger risico betaalt u meer premie of kan de aanvraag voor een uitvaartverzekering zelfs worden geweigerd.

Kan ik vanuit mijn huidige uitvaartverzekering overstappen naar DELA?

Hier zijn zeker mogelijkheden voor, maar dit hangt van uw huidige polis/verzekeraar en bijbehorende voorwaarden af. Voor meer informatie is het verstandig om contact op te nemen met DELA zelf of met een verzekeringsadviseur.

 Doet DELA aan een duurzame uitvaart?

Ja, bij DELA heeft u de keuze voor diverse duurzame alternatieven. Voorbeelden hiervan zijn natuurbegraven, duurzame catering, gerecycled papier voor de rouwkaarten, een kist van hennep, enzovoorts. 

Wat als er geld overblijft na de uitvaart?

Als er geld overblijft na de uitvaart, keert DELA het overgebleven bedrag uit aan de nabestaanden. 

Wat is de minimale looptijd van een uitvaartverzekering bij DELA?

U kunt kiezen om de premie betalen tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. In het laatste geval is de premie een stuk hoger. Dit komt omdat de looptijd korter is. Maar dit betekent wel dat u na uw 65e geen premie meer hoeft te betalen. In beide gevallen bent u hele leven verzekerd.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van Dela
 • Rijksoverheid