Monuta

Monuta is een Nederlandse uitvaartverzekeraar die verschillende uitvaarten organiseert en begeleid. Op dit moment telt Monuta 1,7 miljoen verzekerden. Hiermee zijn zij de marktleider op het vlak van uitvaartverzekeringen en verzorging. Zo bieden zij een uitvaartverzekering waarbij de financiële zorg van uw afscheid uit handen wordt genomen van uw nabestaanden. De kosten voor de uitvaart kunnen namelijk al snel hoog oplopen. Niet iedereen heeft op dat moment dat geld ter beschikking. De uitvaartverzekering van Monuta biedt de oplossing voor deze hoge kosten. Daarnaast helpt Monuta uw nabestaanden graag in de moeilijke periode.

logo van Monuta

Monuta uitvaartverzekering

 • Complete verzorging uitvaart
 • Kinderen gratis meeverzekerd
 • Altijd aan te passen aan uw wensen

7,10

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Hoe werkt een uitvaartverzekering van Monuta?

Monuta biedt mensen de Monuta Uitvaartverzekering aan. Met deze verzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Zo kunnen uw nabestaanden met de uitvaartverzekering de kosten van uw uitvaart betalen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van de kist, de opbaring, de afscheidsdienst, de crematie, de begraafplaats, het rouwvervoer en de bloemen.

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat dus uit twee delen, namelijk: een vrij besteedbaar bedrag voor uw wensen en de ondersteuning van een uitvaartverzorger. Met het vrij te besteden bedrag kunnen nabestaanden zelf indelen hoe de uitvaart eruit komt te zien. Hiermee kunnen zij zelf kiezen waar ze het bedrag aan uitgeven. De uitvaartverzorgers van Monuta staan de nabestaanden bij met het regelen en verzorgen van de uitvaart.

Voor de uitvaartverzekering moet u een maandelijkse premie betalen. Hoe hoog uw premie is, kunt u berekenen aan de hand van een calculator via de website van Monuta. 

monuta uitvaartverzekeringen

Waarom een uitvaartverzekering van Monuta?

Met een uitvaartverzekering van Monuta hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over onverwachte hoge kosten. Zij kunnen samen met een uitvaartverzorger van Monuta de uitvaart zorgeloos regelen.

De uitvaartverzekering van Monuta kent voor- en nadelen. Aan de hand van deze voor- en nadelen kunt u zien of deze uitvaartverzekering bij u past.

Voordelen

 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Uw uitvaartwensen kunt u kosteloos bepalen.
 • De verzekering bestaat voor een groot gedeelte uit een vrij besteedbaar bedrag. Deze kunt u altijd wijzigen.

Nadelen

 • Monuta biedt alleen een combinatiepolis aan
 • U bent niet vrij in de keuze van uw uitvaartverzorger
 • Monuta is niet in het weekend telefonisch bereikbaar om een uitvaartverzekering af te sluiten of voor vragen hierover

Uitvaartverzekering aanvragen

Met Monuta kunt u eenvoudig online een uitvaartverzekering afsluiten. Het begint met het invullen van uw geboortedatum, waarmee de premie voor de verzekering berekend kan worden. Vervolgens kunt u gezinsleden toevoegen, alsook aanpassingen maken aan het verzekerde bedrag. Met de uitvaartkostenmeter van Monuta krijgt u een indicatie van de kosten van uw uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen. Vervolgens krijgt u een gezondheidsverklaring waarmee de hoogte van de premie ook bepaald kan worden; hoe zieker u bent, hoe meer risico er bestaat dat u eerder overlijdt en daarom moet u meer betalen. Tenslotte kunt u controleren of alle gegevens juist zijn en daarna de verzekering afsluiten. Na het indienen ontvangt u een bevestigingsmail en de polis toegestuurd.

Stap 1: Ga naar de website van Monuta

Stap 2: Vul uw geboortedatum in

Stap 3: Kies het verzekerde bedrag

Stap 4: Vul de persoonsgegevens in

Stap 5: Vul de aanvullende gegevens in

Stap 6: Controleer en bevestig de aanvraag

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen bij Monuta

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering en de combinatieverzekering.

monuta natura uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering, ook wel pakketverzekering genoemd, is een uitvaartverzekering die bestaat uit diensten en producten die worden uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor de ondersteuning van de uitvaartverzorger, het begraven of cremeren, de kist, de opbaring etc. Uw nabestaanden kunnen uit een aantal opties van de verzekeraar kiezen om zo de uitvaart vorm te geven.

monuta kapitaalverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaalverzekering verzekert u een geldbedrag. Dit geld komt beschikbaar wanneer u komt te overlijden. Uw nabestaanden kunnen zelf bepalen waar zij het geld voor uw uitvaart aan willen uitgeven. Zo hebben zij meer de vrijheid om de uitvaart vorm te geven. Met deze verzekering is het daarom makkelijker om speciale wensen te betalen en de uitvaart persoonlijk te maken. De hoogte van dit geldbedrag kunt u, bij het afsluiten van de verzekering, zelf beslissen.

monuta combinatie uitvaartverzekering

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatieverzekering bestaat uit zowel een natura- als een kapitaalgedeelte. Bij een combinatie uitvaartverzekering worden de diensten uit de natura uitvaartverzekering aangevuld met een geldbedrag uit de kapitaal uitvaartsverzekering (vrij besteedbaar).

De uitvaartverzekering die Monuta biedt is een combinatieverzekering. Dit betekent dat de diensten van de uitvaartverzorger onder het naturagedeelte van de verzekering vallen en het vrij te besteden bedrag onder het kapitaalgedeelte van de verzekering.

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Schumanpark 11
7336 AM
Apeldoorn

Telefoonnummer
Algemeen: 0800 022 22 92
Overlijden melden: 0800 – 023 05 50

Postadres
Postbus 20
7300 AA
Apeldoorn

Veelgestelde vragen

Welke stappen moeten er ondernomen worden wanneer iemand komt te overlijden?

Wanneer iemand overlijdt, belt u als eerst de huisarts. De huisarts stelt de overlijdensakte op. Daarna kan Monuta gebeld worden. Nadat zij ook op de hoogte gesteld zijn van het overlijden zijn de administratieve zaken van belang, zoals: het zoeken van een geldig identiteitsbewijs, het klaarleggen van de polis van de uitvaartverzekeraar, kijken of er een testament aanwezig is, welke kleding de overledene aan krijgt, etc. Vervolgens kan er met de uitvaartverzorger gekeken worden naar wat er geregeld moet worden tijdens de uitvaart.

Wanneer krijg ik contact met de uitvaartverzorger?

Na uw overlijden zal er een Monuta uitvaartverzorger naar uw nabestaanden gaan. Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken besproken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze begraven of cremeren en de datum van de uitvaart. Monuta zorgt ervoor dat uw nabestaanden er een fijn gevoel bij hebben en dat er een prettige sfeer hangt gedurende het gesprek. Tijdens de dagen tussen het overlijden en de uitvaart, zorgt Monuta voor een vast aanspreekpunt. Dankzij dagelijks contact met de uitvaartverzorger, kunnen uw nabestaanden de tijd nemen om na te denken over de invulling van het afscheid. De nabestaanden bepalen zelf hoe actief zij hierin willen zijn.

Verzorgt Monuta de gehele uitvaart?

Monuta kan zeker uw gehele uitvaart verzorgen. U kunt zelf kiezen of Monuta de hele uitvaart verzorgt of dat u dit zelf doet. U bent hier wel voor verzekerd dus kunt u ook gebruikmaken van deze dienst. Wanneer u niet voor de Monuta uitvaartverzorger kiest, wordt het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kunt u dan gebruiken voor een andere uitvaartverzorger. U bent dus niet verplicht om uw uitvaart door Monuta te laten verzorgen.

Zijn kinderen bij de uitvaartverzekering van Monuta meeverzekerd?

Bij Monuta zijn kinderen tot 18 jaar meeverzekerd op de polis van hun ouders. Wanneer u al in bezit bent van een uitvaartsverzekering van Monuta, kunt u uw kind gratis meeverzekeren via Mijn Monuta.

Zit er een bedenktijd vast na het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij Monuta heeft u nog 30 dagen bedenktijd nadat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Ben ik na het afsluiten direct verzekerd?

Na ingangsdatum en de betaling van de uitvaartverzekering, bent u gelijk verzekerd.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van Monuta
 • Rijksoverheid