Twenthe

Twenthe is een regionale uitvaartverzekeraar die uitvaartverzekeringen biedt. Zoals de naam al zegt, zijn ze werkzaam in Twente. Twenthe vindt het belangrijk dat nabestaanden de vrije hand hebben in het organiseren van een uitvaart. Zij zijn daarom dus geen uitvaartverzorger, maar bieden wel hulp aan wanneer dit nodig is. Mensen die een uitvaartverzekering bij Twenthe afsluiten, kunnen zelf het verzekerde bedrag vaststellen. Daarnaast bieden zij verschillende pakketten aan.

twenthe logo

Twenthe uitvaartverzekering

 • Meest gekozen verzekeraar in regio Twente
 • Kapitaalverzekering
 • Begrafenis geheel ontzorgd

12,11 €

27 jaar €9.500,00 verzekerd

Hoe werkt een uitvaartverzekering van Twenthe?

Een uitvaartverzekering van Twenthe is een verzekering waarbij u geld opzij kunt zetten voor uw uitvaart. U betaalt maandelijks, jaarlijks of eenmalig een premie en bij uw overlijden kan uw uitvaartverzorger de kosten declareren bij uw uitvaartverzekering. Daarmee is het mogelijk de uitvaart geheel naar eigen wens in te vullen. Zo kunt u zelf de uitvaartverzorger kiezen en besteden de nabestaanden de verzekerde bedragen precies zoals u dat wilt. Hierdoor verloopt uw uitvaart helemaal zoals u het nu voor ogen heeft. Twenthe biedt dan ook geen verplichte pakketten.

Let op: Twenthe is geen uitvaartverzorger, maar ze zorgen wel goed voor uw nabestaanden met persoonlijk aandacht.

uitvaartverzekering twenthe

Waarom een uitvaartverzekering van Twenthe?

Wanneer u een uitvaartverzekering bij Twenthe afsluit weet u dat het geldbedrag geheel voor uw uitvaart wordt besteed. Nabestaanden mogen de invulling van de uitvaart zelf bepalen, zolang het maar binnen het verzekerde bedrag blijft.

Twenthe werkt niet zoals de meeste uitvaartverzekeraars met vaste natura-verzekeringen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger die de kosten van de uitvaart kan declareren bij Twenthe. Dit kan voor- en nadelen hebben. Het is daarom van belang om voor uzelf af te wegen of de uitvaartverzekering van Twenthe bij uw wensen past. Hieronder hebben we voor u een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Uw nabestaanden hebben volledige keuzevrijheid over de invulling van uw uitvaart, ook welke uitvaartverzorger. Met een uitvaartverzorger bent u er zeker van dat uw begrafenis tot in de puntjes verzorgd wordt. Uw uitvaart verloopt dan helemaal zoals u het wil.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Het verzekerde bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.
 • Twenthe biedt persoonlijke begeleiding voor uw nabestaanden.

Nadelen

 • Twenthe verzorgt zelf geen uitvaarten.
 • Twenthe verkoopt uitsluitend natura-uitvaartverzekeringen.
 • Het verzekerde bedrag wordt niet uitbetaald aan de nabestaanden, ook niet wanneer het geld niet gebruikt wordt voor de uitvaart.
 • U dient direct te betalen voor een adviesgesprek en distributiekosten.

Uitvaartverzekering aanvragen

Er zijn verschillende manieren om een uitvaartverzekering bij Twenthe aan te vragen. De uitvaartverzekering is eenvoudig online aan te vragen via een aanvraagformulier. U vult hier uw persoonlijke gegevens in de informatie over de verzekering die u wilt afsluiten.

U kunt naast het aanvraagformulier de verzekering telefonisch ook afsluiten. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Twenthe. Zij zullen u door het aanvraagproces begeleiden en al uw vragen beantwoorden.

Ook is het mogelijk om deze uitvaartverzekering aan te vragen via een verzekeringsmakelaar of adviseur. Zij kunnen u meer informatie geven over de verschillende verzekeringen. Zo kiest u altijd de rekening die het best bij u past.

Premie berekenen

Uw premie kunt u eenvoudig via de website berekenen met behulp van een tool. U geeft aan welke verzekering u wilt en hoeveel personen u wilt verzekeren. Vervolgens vult u uw geboortedatum, uw gewenst verzekerd bedrag en uw betalingsduur (looptijd) in. Daarna wordt uw premie automatisch berekend.

De totale kosten voor de uitvaart zijn ook automatisch te berekenen met een tool van Twenthe uitvaartverzekeringen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Twenthe uitvaartverzekering biedt hun klanten drie soorten uitvaartverzekeringen aan, namelijk: een individuele uitvaartverzekering, een gezinsverzekering en een uitvaartverzekering op twee levens. Ook heeft u de mogelijkheid om een grafmonumentenverzekering en/of waarde groeiverzekering af te sluiten.

individuele uitvaartverzekering

Individuele uitvaartverzekering

Bij een individuele uitvaartverzekering krijgt iedereen binnen het gezin een eigen polis. Hiermee kunt u zelf uw verzekerde bedrag bepalen. Het verzekerde bedrag kan niet worden uitbetaald aan de nabestaanden, ook niet wanneer het geld niet gebruikt wordt voor de uitvaart. Daarnaast heeft u ook een eigen betalingsduur en een premiebetaling. 

gezinsverzekering

Gezinsverzekering

Bij een gezinsverzekering betalen de ouders de premie. Het hele gezin is hiermee verzekerd.   Kinderen zijn bij de gezinsverzekering tot hun 18e levensjaar kosteloos meeverzekerd. Het is zowel mogelijk om deze verzekering af te sluiten als eenoudergezin en als gezinnen met twee ouders. Uw kind kan na zijn/haar 18e levensjaar een individuele uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering op twee levens

Uitvaartverzekering op twee levens

De derde optie voor een uitvaartverzekering bij Twenthe is de uitvaartverzekering op twee levens. Hier worden, zoals de verzekering al zegt, twee personen verzekerd. Slechts één persoon betaalt hiervoor de premie. Het is aangenaam om de verzekering af te sluiten wanneer u bijvoorbeeld verzekerd wil zijn voor een dubbel graf. De hoge kosten voor een dubbel graf kunnen met deze verzekering namelijk gedekt worden tegen een aantrekkelijke premie. De verzekering wordt uitgekeerd wanneer de eerste persoon komt te overlijden.

Grafmonumentverzekering

Grafmonumentverzekering

Wanneer u de grafmonumentenverzekering af wil sluiten, worden de kosten van het grafmonument/de steen gedekt. U kunt de verzekering samenvoegen met een andere uitvaartverzekering. Deze verzekering kan een aanvulling zijn op een reeds bestaande verzekering bij een andere maatschappij.

Waardegroeiverzekering

Waardegroeiverzekering

Ieder jaar stijgt het verzekerde bedrag met 2%. Dit gebeurt aan het eind van het tweede verzekeringsjaar. Hierdoor blijft de premie even groot, ook wanneer de polis premievrij geworden is. Dit is vooral voordelig voor jongeren.

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Getfertsingel 91
7513 GB
Enschede

Telefoonnummer
Algemeen: 053 – 4312732
Overlijden melden: 0800 – 955 66 55

Postadres
Postbus 191
7500 AD
Enschede

Veelgestelde vragen

Twenthe biedt alleen natura-uitvaartverzekeringen aan. Wat houdt dit in?

Hiermee verzekert u een bedrag waarmee de uitvaartkosten worden betaald. U kunt zelf bepalen welk bedrag u wilt verzekeren en u kunt zelf de verzorging van uw uitvaart kiezen. Nabestaanden krijgen geen geld met de natura-uitvaartverzekering. 

Wat is de maximale leeftijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij Twenthe mogen personen niet ouder dan 75 jaar (premiebetaling) of 77 jaar (koopsomstorting) zijn. 

Als ik een verzekering bij Twenthe afsluit, wat is er dan precies verzekerd?

U bent bij overlijden voor een vast bedrag verzekerd. Wanneer u een verzekering bij Twenthe afsluit, kunt u zelf bepalen voor welk bedrag dit is. 

Hoeveel bedraagt een adviesgesprek en de distributiekosten?

Bij Twenthe kost een adviesgesprek eenmalig € 24,00. Dit geldt ook voor de distributiekosten. 

Is het ook mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten zonder een adviesgesprek?

Ja, bij deze verzekeraar is dit mogelijk. Via de website van Twenthe heeft u zelf de keuze om te bepalen welke uitvaartverzekering bij u past. Wel, moet u altijd voor de distributiekosten betalen. 

Zijn alle kosten met deze uitvaartverzekering gedekt?

De uitvaartverzekering van Twenthe dekt standaard alleen alle noodzakelijke kosten van de uitvaart. Voor dekking van bijkomende kosten zoals koffie na die tijd, grafkosten en bloemen biedt Twenthe mogelijkheden van aanvullende verzekering.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van Twenthe
 • Rijksoverheid