Uitvaartverzekering tussentijds bijstellen

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: admin
Leestijd: < 1 Minuten

Bij de meeste verzekeraars zult u geen moeite hebben om, indien u dit wenst, uw uitvaartverzekering tussentijds bij te stellen. Het is namelijk goed mogelijk dat u tussentijds van gedachte veranderd. Misschien sluit u nu uw uitvaartverzekering af, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u over 10 jaar er nog steeds hetzelfde over denkt als nu.

Houd rekening met uw koopkracht

Waar u ook rekening mee moet houden is koopkracht. Daarmee bedoelen we de dat wanneer u nu een uitvaartverzekering voor bijvoorbeeld 6000 euro afsluit, deze zelfde 6000 euro over 20 jaar misschien minder waard is. Met andere woorden, dat u nu voor 6000 euro meer gedaan kunt krijgen dan wanneer u dat zou vergelijken met over 20 jaar. Ook daarom kan het dus handig zijn om af en toe eens te kijken of het bedrag dat u hebt verzekerd met de uitvaartverzekering nog overeenkomt met wat u allemaal gedaan wilt hebben. Als dat namelijk niet het geval is loopt u natuurlijk het gevaar dat uw nabestaanden zelf geld moeten bijleggen, omdat de verzekering te weinig geld uitkeert of alles van te kunnen bekostigen.

Kunt u uw verzekering bijstellen?

Het is belangrijk dat u weet hoe uw verzekeraar omgaat met het bijstellen van uw uitvaartverzekering. In de voorwaarden van de verzekeraar leest u hier meer over. Omdat uw koopkracht hoogstwaarschijnlijk de komende jaren alleen maar zal afnemen is het dus aannemelijker dat u uw verzekering naar boven bij moet stellen dan naar beneden. Dit betekent dus automatisch ook dat u dan een hogere premie zult gaan moeten betalen en zoals u zich kunt voorstellen vinden verzekeraars dit geen probleem.