Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? Veel mensen zien deze verzekering als behoorlijk nutteloos, omdat de uitvaartverzekering niet verplicht is. Toch kan een uitvaartverzekering een handige verzekering zijn. Wat zijn de voordelen hiervan en waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekering niet verplicht

De uitvaartverzekering is niet verplicht. Dit is wel anders bij verzekeringen zoals de autoverzekering of zorgverzekering. Omdat de uitvaartverzekering niet verplicht is, zien veel mensen het als nutteloos en onbelangrijk, maar hebben ze daar wel gelijk in? De uitvaartverzekering heeft toch ook zeker wat positieve punten.

Je nabestaanden hoeven niets te betalen

Het is goed om te weten dat je nabestaanden verder niets hoeven te betalen voor de uitvaart. Een uitvaart is doorgaans een stuk duurder dan de meeste mensen verwachten. De kosten ervan kunnen namelijk oplopen tot zeker 10.000 euro. Soms is het zelfs meer. Wanneer de overleden persoon hier niet genoeg geld voor heeft, dan moeten de nabestaanden dit betalen en dit kan dus een behoorlijke klap zijn. Met een uitvaartverzekering worden deze kosten bespaard.

Je nabestaanden hoeven minder te regelen

Je nabestaanden hoeven een stuk minder te regelen voor je uitvaart wanneer je kiest voor een natura uitvaartverzekering. In dit geval verzeker je jezelf namelijk voor een pakket, met daarin bijvoorbeeld een doodskist, de begrafenis, een uitvaartondernemer en de rouwkaarten. Een hoop wordt hierdoor ook geregeld door de uitvaartverzekering en hierbij kan rekening worden gehouden met jouw persoonlijke wensen die je kunt vastleggen. Omdat je nabestaanden minder hoeven te regelen, kunnen ze wat meer rouwen.

Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen tot achttien jaar kunnen gratis worden meeverzekerd bij hun ouders. Dit moet wel even doorgegeven worden bij de uitvaartverzekeraar. Maar als dit eenmaal is gedaan, is je kind achttien jaar lang gratis meeverzekerd. Vaak kun je dit al vanaf de zwangerschap regelen. Mocht er dus toch iets gebeuren, dan heb je niet met allerlei kosten te maken.