Wanbetaling uitvaartverzekering

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: < 1 Minuten

Wanbetalers zijn mensen die hun rekeningen niet betalen. Wanneer u als wanbetaler bij een uitvaartverzekering zit, kan dit voor problemen zorgen. U kan zelfs uw verzekering kwijtraken. Hoe gaat een uitvaartverzekering met wanbetalers om?

Als wanbetaler bij een uitvaartverzekering

Doorgaans wordt u als wanbetaler gezien wanneer u meerdere keren uw rekening niet betaalt. Er is dan sprake van een betalingsachterstand en vaak wordt er ook niet gereageerd op de verzoeken om te betalen. Wanneer u één keer niet betaalt, bent u dus niet gelijk een wanbetaler. Betalingsverzoeken moeten daarvoor meermaals worden genegeerd.

wanbetaling uitvaartverzekering

De gevolgen van wanbetaling

Wanneer u uw rekeningen niet betaalt, is de kans groot dat u niet meer verzekerd bent. U krijgt dan ook niet het geld terug dat u al in de verzekering hebt gestopt. Bij overlijden wordt dan niets meer uitgekeerd. De nabestaanden komen dan met de kosten van de uitvaart te zitten. Bovendien is het mogelijk dat u als wanbetaler niet meer wordt geaccepteerd bij andere uitvaartverzekeraars.

Wanbetaling oplossen of voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar in het geval u de verzekering echt niet meer kan betalen, is het goed om dit met de verzekeraar te bespreken. Er kunnen verschillende oplossingen mogelijk zijn, zoals een betalingsregeling. Eventueel kan een financieel adviseur u hierbij helpen. U kan ook overwegen zelf een speciale rekening te openen die voor de uitvaart bedoeld is. U kan dan zelf, wanneer het u uitkomt, geld apart zetten.