Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: < 1 Minuten

Moet je nou wel of niet een uitvaartverzekering afsluiten? De meningen hierover zijn nogal verdeeld. Daarom is het wellicht handig om voor jezelf te bedenken wat het beste is. Dit kun je vooral doen door de voor- en nadelen met elkaar te vergelijk. Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kent veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld heel handig, omdat je nabestaanden niet worden opgezadeld met allerlei extra kosten voor de uitvaart. Ook wordt er een hoop voor je nabestaanden geregeld, zodat zij zich minder druk hoeven te maken en meer kunnen rouwen. Dit is voor veel mensen een heel fijn gevoel, omdat ze dan een stuk minder hoeven te regelen.

Wat zijn de nadelen van een uitvaartverzekering?

De nadelen van een uitvaartverzekering hebben vooral te maken met het krijgen van de verzekering. Een verzekeringsmaatschappij mag namelijk mensen weigeren om een verzekering af te sluiten. Dit wordt bijvoorbeeld wel eens gedaan wanneer je een bepaalde aandoening hebt of wanneer je al te oud bent. Ook wordt een uitvaartverzekering vaak niet uitgekeerd als je binnen een paar maanden komt te overlijden. Een ander nadeel kan zijn dat niet alles wordt verzekerd. Om precies te zien wat er onder de dekking valt, kun je de polisvoorwaarden lezen.

Maak je eigen keuze

Het is uiteindelijk aan jou of je een uitvaartverzekering wilt afsluiten of niet. Verdiep je in de vele voordelen en nadelen en bekijk eventueel wat de polisvoorwaarden zijn van verschillende uitvaartverzekeringen. Hiermee kun je beter een beeld vormen van de verzekering en weet je beter of je er eentje wilt afsluiten of niet. Je zou ook een financieel adviseur kunnen vragen of een uitvaartverzekering voor jouw geschikt is.