Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Laatst bijgewerkt:
Geschreven door: Suzanne Peters
Leestijd: 2 Minuten

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, en daarom zijn er nog steeds erg veel mensen die er geen hebben. Toch kent de uitvaartverzekering verschillende voordelen. Welke voordelen zijn dit precies?

Je uitvaart wordt goed verzorgd

Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat je uitvaart goed wordt verzorgd. Wanneer je al op jonge leeftijd begint met deze verzekering, kan er een behoorlijk kapitaal worden opgebouwd dat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Het is voor veel mensen een hele geruststelling om te weten wat er allemaal vergoed wordt bij de uitvaartverzekering. Je kunt dit allemaal teruglezen in de verzekeringspolis.

Fijner voor je nabestaanden

Wanneer iemand geen uitvaartverzekering heeft, zijn de kosten van de uitvaart doorgaans voor de nabestaanden. Vaak hebben mensen niet door hoeveel geld dit kan kosten en waar ze hun nabestaanden mee opzadelen. Wanneer je een uitvaartverzekering hebt, weet je dat je nabestaanden niet te maken hebben met allerlei extra kosten. Het afscheid is al emotioneel genoeg.

Het is niet duur

Veel verzekeringen zijn best vervelend voor je portemonnee, omdat ze meteen zo duur zijn. Een zorgverzekering of autoverzekering kan je maandelijks al flink wat geld kosten. Een uitvaartverzekering is daarentegen helemaal niet zo duur. Je kunt er meestal voor kiezen om per jaar of per maand te betalen. En in totaal zal dit niet meer dan een paar tientjes per jaar zijn.

Je hoeft het niet zelf te regelen

Je kunt natuurlijk ook zelf geld apart zetten voor je uitvaart, maar dit kan nog best een gedoe zijn. Je moet immers niet vergeten om telkens geld over te maken en de kans dat je voldoende kapitaal opbouwt is klein, zeker als je wat later begint ermee. Je hoeft dus nergens naar om te kijken wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Vaak is het zelfs mogelijk om het geld automatisch van je rekening af te laten halen, zodat je werkelijk niets hoeft te doen. Handig!